• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-stortalent blev topscorer i EM-kvalifikationen

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Orri Oskarsson scorede mål på samlebånd for Island i U19-kvalifikationen til EM.

Af Ole Hoffskov

FC København-talentet Orri Oskarsson satte i den netop overståede EM-kvalifikation for U19-landshold endnu en gang to streger under, at han er én af de mest målfarlige angribere i sin aldersgruppe i Europa.

Tirsdag kvalificerede Island sig til EM-slutrunden med en 2-0-sejr over Ungarn, Orri Oskarsson scorede et enkelt mål. Dermed fandt den 18-årige angriber vej til netmaskerne i samtlige kampe, han deltog i i løbet af kvalifikationen, og med seks mål blev han delt topscorer i hele EM-kvalen.

Leon Elshan fra Luxembourg og Artur Gajdos fra Slovakiet scorede samme antal mål som Orri Oskarsson.

Dermed fulgte islændingen på imponerende vis op på den seneste EM-kvalifikation, hvor han sluttede to'er på den samlede topscorerliste - kun overgået af englænderen Dane Scarlett.

Orri Oskarsson er i dette forår udlejet fra FC København til Sønderjyske, og når aftalen udløber til sommer, skal islændingen direkte videre til Malta for at repræsentere sit land ved U19-EM.

Danmark formåede i øvrigt ikke at kvalificere sig til selvsamme slutrunde. U19-landsholdet vandt godt nok 4-1 over Luxembourg tirsdag, men Spanien endte på førstepladsen i gruppen. Danmarks topscorer i EM-kvalifikationen blev Oliver Ross med fire kasser.