Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

FCK-træner: Under lavmålet og dårligste i 2023

Jacob Neestrup kalder præstationen mod Silkeborg for noget af det dårligste, han har set fra sit FC København-mandskab i 2023.

Tipsbladet i Parken

Så gik det galt igen for FC København.

De danske mestre har leveret strålende præstationer i Europa, men på det seneste har det knebet gevaldigt i den hjemlige andedam, og onsdag aften fortsatte nedturen med et 0-2-nederlag til Silkeborg IF i kvartfinalen i pokalturneringen.

Dermed skal FCK diske op med noget af et comeback i returkampen på JYSK Park, og cheftræner Jacob Neestrup kan ikke forestille sig andet end, at hans mandskab leverer en bedre præstation.

Det kan nemlig ikke gå værre end i Parken.

- Det er jo nok den dårligste præstation, vi har leveret i 2023 for FC København. Længere er den ikke, fastslår Jacob Neestrup.

For blot en ugen siden leverede FC København en mandfolkepræstation på Allianz Arena mod mægtige Bayern München, men nu er det blevet til tre nederlag i træk mod danske hold.

- Det her var langt under lavmålet, og det eneste gode var, at det kun blev 2-0. I dag mister vi os selv, og jeg synes, vi bliver ekstremt udisciplinerede på et niveau, som ikke må ske. Det var på alle måder for dårligt fra minut 25 og resten af kampen, siger Neestrup og tilføjer:

- Jeg synes, det er bekymrende, at vi i to Superliga-kampe ikke har fået gjort arbejdet færdigt. Jeg synes, det er bekymrende, at vi i en periode i Superligaen, hvor vores XG (Expected Goals, red.) for og imod aldrig har haft større afstand, og hvor vi burde have taget alle point, ikke har gjort det. Der har vi ikke været kyniske nok. 

- Jeg er dybt, dybt, dybt forundret over, at vi leverer en præstation, som vi gør i dag.

FC København har spillet rigtig mange kampe i dette efterår, men Jacob Neestrup vil ikke bruge slitage som en forklaring på nedturen.

- Det er jo nemt at stå og konkludere det, men vi har alle glædet os til at gå ind i den blok, vi er i nu. Jeg har ikke kunnet mærke fysisk slitage, men det er jo krævende at spille mange kampe - ikke mindst mentalt. Men det er jo for helvede det, vi gerne vil, og det er ikke nogen undskyldning eller en forklaring, slutter Neestrup. 

Der er returkamp i Silkeborg lørdag.