Foto: ALAMY
Superliga

FCK var gigantisk: Luther Singh åben for DK-retur

Den tidligere FC København-spiller Luther Singh er åben for at vende tilbage til dansk fodbold, hvis det rigtige tilbud dukker op.

Luther Singh havde drømt om et stort gennembrud i FC København, men opholdet i Danmark endte som lidt af et mareridt for den sydafrikanske offensivspiller, der kom til FCK i sommeren 2021 og var væk igen efter blot syv optrædener. 

Den 26-årige offensivspiller kunne ikke finde formen i FC København, og nedturen var total, da Luther Singh også blev syg og måtte indlægges på sygehuset en kort overgang.

Selv om det kan lyde som lidt af et mareridt, ser Luther Singh alligevel på tilbage på tiden i Danmark med positive briller. Det fortæller offensivspillerens agent Warren Swarz.

- FC København er en storklub - ikke bare i Danmark, men i Europa - og Luther værdsatter, at han fik chancen. Det var naturligvis svært for ham med alle de ting, der skete, men han lærte meget, og det var et stort skridt i hans karriere. Luther vil altid kunne bruge til noget, at han har været i en europæisk gigant som FC København. Han ville selvfølgelig gerne være blevet længere, men sådan gik det ikke, siger Warren Swarz til Tipsbladet.

Luther Singh er aktuelt klubløs og har været det siden starten af januar, hvor han brød med serbiske FK Cukaricki. Sydafrikaneren ved godt, at FC København næppe ringer igen, men Singh håber at få en ny chance i Danmark.

- Det er helt sikkert, at han er åben for at vende tilbage til Danmark, hvis muligheden byder sig. Han kunne godt lide landet, og han vil gerne bevise, at han kan meget mere, end han viste i FCK, fastslår agenten, der ikke har været i dialog med danske klubber indtil videre.

Mange tilbud - for dårlig løn
Luther Singh opholder sig i øjeblikket i Portugal, hvor han holder formen ved lige med en fysisk træner, mens han venter på, at det rigtige tilbud lander i indbakken.

Det er ikke sket indtil videre, men der er godt gang i agentens telefon.

- Vi har fået en del tilbud fra Afrika, men Luther vil helst blive i Europa. Vi har også modtaget et tilbud fra Skotland, men lønnen var ikke høj nok. Jeg er stadig i dialog med klubben, og måske vender de tilbage med et forbedret tilbud, siger Warren Swarz og tilføjer:

- Vi skal finde en klub, hvor Luther har udsigt til fast spilletid. I forhold til lønnen kan han godt acceptere at tjene mindre, end han har gjort hidtil, men det økonomiske skal naturligvis også være attraktivt. 

Luther Singh har spillet 13 landskampe for Sydafrika, og en stor drøm for den tidligere FC København-spiller er igen at blive udtaget til "Bafana Bafanas" landshold. Det vil i første omgang kræve, at han lander en ny klub.