Video : Tipsbladet
Superliga

FCK’s akilleshæl: Kun ét hold var værre

FC København har været et af Superligaens værste hold til at undgå mål imod på hjørnespark - til gengæld går det godt i den anden ende af banen.

- Noget af det er så simpelt. Noget af det har også bare noget med mentalitet at gøre, i forhold til at sige, at den her skal jeg have væk under alle omstændigheder. Der er noget koncentration og disciplin i det.

Sådan lød det fra en småirriteret Rasmus Falk, efter at FC København havde indkasseret endnu et mål på en standardsituation i deres sidste testkamp mod Molde.

Og i FC København er der god grund til, at dødboldene giver grå hår. At forsvare hjørnespark har i hvert fald ikke været københavnernes spidskompetence i den indeværende sæson, viser tal fra Opta, som Tipsbladet har fået for at zoome ind på de tre guldkandidater i Superligaen forud for forårssæsonen.

Kun Randers var værre
FC København har indkasseret 21 mål i Superliga-sæsonen hidtil, og hele seks af dem har været i forbindelse med hjørnespark til modstanderen.

Det svarer til, at hele 28,6 procent af målene mod Jacob Neestrups mandskab er blevet scoret på hjørnespark. Kun Randers har indkasseret flere mål og en større procentdel af sine mål imod via hjørnespark.

Der hersker altså ingen tvivl om, at dødbolde er FC Københavns akilleshæl. Og mon ikke, at nyindkøbte Scott McKenna er hentet ind til at løse problemet? I hvert fald blev han af Neestrup beskrevet sådan her:

- Han har en stærk fysisk tilstedeværelse på banen, et hovedspil på meget højt niveau og en god boldomgang.

Superligaens bedste offensiv
Til gengæld er der meget andet at glæde sig over i FC København. Man overvintrede godt nok som nummer tre, bag FC Midtjylland og Brøndby IF, men baseret på efterårets præstationer var FC Københavns forventede position - eller “expected position” - nummer et.

Og så har “løverne” den bedste offensiv på stort set alle parametre.

Det har også hjulpet dem med at være Superligaens comebackkonger. FC København har hentet hele 13 point i de kampe, hvor de indkasserede kampens første mål. Intet andet hold i Superligaen har hentet mere end otte point i kampe, hvor de kom bagud.

Spørgsmålet er bare, om det er holdbart at skulle lave comebacks hele tiden, påpeger Opta.

Sådan burde Superligaens tophold ligge ifølge Optas "expected points":