Video : Tipsbladet
Superliga

FCK's nye stopper er en fremragende dribler

Munashe Garananga er på vej til FC København, og når man dykker ned i den den zimbabwiske landsholdsspillers tal, så tegner der sig et billede af en forsvarsspiller, der erobrer en masse bolde og samtidig også er dygtig til at drible.

En ny profil er på vej til FC København, som henter den zimbabwiske midterforsvarer Munashe Garananga i belgiske Mechelen. 

Den 23-årige Garananga er ikke en spiller, de fleste herhjemme har et indgående kendskab til, men den zimbabwiske landsholdsspiller har vist sig godt frem i den belgiske liga i det seneste halve år. 

Tal fra Opta viser nemlig, at Munashe Garananga excellerer i bolderobringer. Garananga skiftede til Mechelen fra moldoviske FC Sheriff i februar, og siden da har den kommende FC København-spiller leveret hele 85 bolderobringer. Kun tre forsvarsspillere har leveret flere bolderobringer i den belgiske liga i samme periode. 

Og hvis man indsnævrer det til bolderobringer på den bageste tredjedel af banen i samme periode, så ligger Munashe Garananga faktisk på en delt førsteplads blandt forsvarsspillere i den belgiske liga, med 52 bolderobringer. 

På listen over vundne tacklinger blandt forsvarsspillere i perioden siden den 4. februar kommer Munashe Garananga ind på sjettepladsen med 20 vundne tacklinger. 

Med til historien hører det dog, at Munashe Garanangas succesrate faktisk ikke er noget særligt. Forsvarsspilleren har vundet 62,7 procent af sine 118 dueller, 55,6 procent af sine 45 hovedstødsdueller og 62,5 procent af sine 30 tacklinger. Når det kommer til pasninger, har Garananga en succesrate på 85,3 procent ud af 739 afleveringer. 

Tallene viser dog, at Garananga er meget entusiastisk og opsøgende, når det kommer til bolderobringer og tacklinger. 

En sidste interessant detalje fra Opta er, at Munashe Garananga tilsyneladende er en dygtig dribler. Hvis man ser på listen over spillere, der har foretaget minimum 10 driblinger i den belgiske liga siden den 4. februar, så har Munashe Garananga nemlig en succesrate på 80 procent ud af sine 15 driblinger. Kun tre spillere har en større succesrate med deres driblinger i samme periode.