• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

FCK's point er de dyreste, Horsens' er de billigste

FCK's point er de dyreste, Horsens' er de billigste
Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Mestrene er dem, der betaler flest penge for at hente et enkelt point i Superligaen, mens AC Horsens betaler færrest. Til gengæld overpræsterer Lyngby mest i forhold til budgettet.

Af Anders Dehn

Det er ikke nødvendigvis et problem at betale i dyre domme for sine point i Superligaen. Det gør FC København nemlig, mestrene betaler faktisk flest penge pr. hentet point, og det er jo gået meget godt i denne sæson. 

Samtidig er AC Horsens det mest effektive hold målt på prisen af det enkelt point, men alligevel er holdet to kampe fra at rykke ned. 

Tipsbladet.dk har analyseret de 14 Superliga-klubber, deres budgetter og deres pointhøst efter 34. spillerunde, som er den sidste, hvor alle 14 hold stadig var med. Nu udtræder Silkeborg IF og AaB. 

Budgetterne er dem, som optrådte i Tipsbladets transfergennemgang 3. februar. De er anslået ud fra til forskellige skriftlige og mundtlige kilder.

Bemærk, at der er tale om et spillerbudget til transfers og løn. Medregnet er altså ikke løn til staben eller andre personaleudgifter. Pointene er dem, der er optjent i grundspillet, mesterskabsspillet, gruppespillet og playoffkampe.

Analysen viser, at der er stor forskel på "prisen" for et enkelt Superliga-point. FCK betaler 1,36 millioner kroner, mens Horsens betaler 0,29. Læg desuden mærke til, at tre af topholdene i ligaen også er de tre, der har de dyreste point: FCK, FC Midtjylland og Brøndby IF.

De bruger væsentligt flere penge per point end eksempelvis AGF og Esbjerg fB, som må siges at have underpræsteret mere. Vi kan altså konkludere, at det ikke kun handler om prisen på det enkelte point, men snarere hvilken placering man får i forhold til, hvilken man burde ud fra sit budget.

Her kan vi se, at Lyngby BK, som har fået tredjeflest point, men har det 11. største budget, er dem, der overpræsterer mest. Det kommer næppe som en overraskelse, at førnævnte AGF og EfB underpræsterer mest.