FCM-anfører: Denne stil vil Capellas have
Foto: Getty Images
Superliga

FCM-anfører: Denne stil vil Capellas have

Det handler ikke om 80 procents boldbesiddelse under Capellas, påpeger Sviatchenko.

FC Midtjylland har mandag deres nye cheftræner Albert Capellas med, når de gæster Brøndby. Forinden har haft et par dage på træningsbanen med spillerne i det midtjyske, og det har været nogle intense og lærerige af slagsen.

Det fortæller klubbens anfører Erik Sviatchenko på FCM's hjemmeside, hvor han kommer ind på, at der ikke er tvivl om, hvilken retning, catalaneren vil have holdet i.

- Vi skal spille med power, dynamik og genpres. Jeg synes, Albert Capellas har formidlet rigtig godt, at det er den spillestil, han søger. Vi skal være sindssygt aggressive, men på samme tid formå at være endnu dygtigere på bolden, siger han og fortsætter:

- Det handler ikke om at have 80 procent boldbesiddelse, men det handler om være effektive. Han snakker meget om effektivitet og struktur i holdet, og det er noget, vi skal blive bedre til, lyder det fra Sviatchenko.

Hvorvidt det bliver muligt at se noget af det aftryk, som Capellas kommer med, så er det ikke lige til at give et klart svar på.

- Det er svært at sige. Jeg kan sige, at vi allerede nu træner benhårdt på at få det udtryk. Men der er mange ting, der skal gå hånd i hånd, for at man allerede kan se det mandag. Træningerne har været intense, og man er ikke i tvivl om, hvad Albert Capellas gerne vil. Det er med til at åbne vores hjerner og væres indlæringskurve på ny, siger Sviatchenko.

Han peger desuden på, at den nye træner er en, som studerer fodboldspillet, og at han meget gerne vil give det videre til spillerne, så de kan blive kløgtigere og smartere.

I forhold til sin egen rolle er det dog tydeligt, hvad hans rolle er.

- Det handler for mig om at snakke med truppen og høre, hvad de tænker. Alle køber ind på idéen og den retning, vi går i. Jeg har gjort mit for at lære ham at kende de første dage, og jeg har budt mig til i forhold til at give ham et indblik i, hvor vi står henne som trup, så han har kunne blive klædt bedst muligt på, siger han og bemærker, at det også er nyt for ham med en udenlandsk træner i FCM.

FC Midtjyllands kamp mod Brøndby spilles mandag klokken 19. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.