Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Europa League

Skæbnekampe venter FCM: Bliver make it or break it

FC Midtjylland har ti point op til FC Nordsjælland på førstepladsen, inden holdenes møde mandag i Superligaen.

- Nu skal vi slutte ordentligt af. De sidste kampe bliver make it or break it.

Sådan lyder det fra FC Midtjyllands anfører, Erik Sviatchenko, inden midtjydernes tre sidste kampe inden vinterpausen.

Sidste års vicemestre ligger på ottendepladsen i Superligaen og har hele ti point op til FC Nordsjælland på førstepladsen efter 15 runder.

Han påpeger derfor vigtigheden af en sejr, når holdene møder hinanden på mandag, hvis FCM skal gøre sig forhåbninger om at kæmpe med om guldet.

- Kampen har enorm betydning. FC Nordsjælland er sindssygt godt kørende, og de gør det inspirationsværdigt. Det er dem, som vi jagter i øjeblikket.

- Vi har selv været i førerpositionen mange gange, og vi ved, at det kan være en svær position at være i.

- Vi skal vise, at vi kan tage de tre point, fordi det er det, der er afgørende for os, hvis vi vil komme tættere på vores ultimative mål, siger Erik Sviatchenko efter FCM's møde i Europa League mod østrigske Sturm Graz.

Hvis midtjyderne ender med at tabe mod FC Nordsjælland, vil der være hele 13 point op til førstepladsen.

Det giver derfor endnu større sult for at vinde.

- 13 point er mange point. Jeg ved ikke, om det vil blive for mange. Det må vi tage til den tid.

- Det viser, at det er en rigtig vigtig kamp, men udfaldet skal gerne blive en sejr til os, fordi så er vi stadig i live, siger FCM-anføreren.

Torsdag vandt FCM 2-0 over østrigske Sturm Graz, og holdet sikrede derfor andenpladsen i gruppe F i Europa League. Det betyder, at midtjyderne skal spille playoffkamp i Europa efter nytår.

På trods af triumfen kalder FCM-cheftræner Albert Capellas dog den hjemlige liga for den vigtigste.

- Vi har stadig nogle meget vigtige kampe. Jeg tror ikke, at folk kan forstå, hvor hårdt det er for spillerne at have kampe hver tredje dag. Alle kampe er virkelig, virkelig vigtige.

- Jeg vil stille med det bedst mulige hold på mandag, fordi det er en enormt vigtig kamp. Superligaen er den vigtigste turnering, vi spiller i, siger Albert Capellas.

I sidste runde af Superligaen inden vinterpausen skal midtjyderne møde Randers FC på udebane. Inden da har holdet dog en pokalkamp mod rivalerne fra Viborg FF.

/ritzau/