• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Victor Risager

FCM-anfører var skeptisk: Han har modbevist alle

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den unge midtbanekriger har i den grad overrasket i FC Midtjylland.

Af Victor Risager

Han er hurtigt blevet en nøglespiller på FC Midtjyllands midtbane, Raphael Onyedika, men det var ikke alle i klubben, der havde lige stor tiltro til nigerianeren inden sæsonen.

Det erkender anfører Erik Sviatchenko over for TV2 Sport.

I sidste sæson var 20-årige Raphael Onyedika udlejet til FC Fredericia i den næstbedste række, hvor han var en profil. Men at gå fra en topklub i 1. division til en topklub i Superligaen er trods alt et markant skridt. Og ved at gøre netop det ubesværet har nigerianeren nok overrasket de fleste.

- Han var allerede en markant profil i 1. division, men alligevel har han vist alle, at han altså er markant bedre end bare at spille 1.division.

- Også selvom vi tænkte noget andet, da vi var på træningslejr i Polen. Her tænkte vi, der var lang vej, men han har modbevist alt og alle, og nu står han som en af de største stjerner i Superligaen, siger Erik Sviatchenko til TV2 Sport.

Raphael Onyedika har været en fuldgod afløser for Frank Onyeka, der i sommer blev solgt fra FC Midtjylland til Brentford i Premier League. Endvidere har midtjyderne også måttet undvære midtbanespiller Jens-Lys Cajuste i store dele af efteråret.

Torsdag aften skal FC Midtjylland møde Braga i Europa League.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020