• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM: Skuffet, hvis vi om 20-30 år ikke har udviklet en Ballon d'Or-vinder

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Ambitionerne og armbevægelserne er store i FC Midtjylland, hvor klubbens seneste projekt "Guldminen" skal være med til at udvikle spillere, der kan nå helt til top i international fodbold.

Af Kenneth Jensen

Simon Kjær, Pione Sisto og Rasmus Nissen Kristensen.

De danske mestre fra FC Midtjylland har de senere år udviklet gode, danske fodboldspillere, der spiller på store, flotte adresser i Europa, og i fremtiden satser klubben fra Ikast og Herning på at kunne udvikle spillere, der går til de allerstørste klubber i Europa.

FC Midtjylland præsenterede i efteråret projektet "Guldminen". En ny skole for 0. til 9. klasse, hvor planen er at talentudvikle, fra når børnene er seks år. Det er ifølge administrerende direktør Claus Steinlein nødvendigt for at bringe spillerne op i den absolutte top, og den tidligere akademichef og sportsdirektør ligger ikke skjul på, at der er store ambitioner for det nye projekt, som der allerede er 250 tilmeldinger til.

I et stort interview med Tipsbladet, der bringes fredag, fortæller Claus Steinlein om ambitionerne.

- Jeg er skuffet, hvis vi om 20-30 år ikke har udviklet en spiller, der vinder Ballon d’Or. Det er det, jeg står op for, det, vi drømmer om, og det, vi bygger en skole for. På den her måde kommer vi dagen lang, hver dag året rundt, til at tænke over, hvad det kræver at nå dertil. Jeg så det samme, da vi startede akademiet og sagde det med at få to spillere med til VM 2010. Det gjorde, at indersideafleveringerne skulle være lidt hårdere. Vi skulle ikke bare vinde U17- og U19-ligaerne, vi skulle træne hårdere, tiltrække de bedste trænere og spillere. Og så fik vi Simon Kjær og Winston Reid med til VM i Sydafrika. Så vi skal dælme have en spiller, der kommer op og spiller på den helt store klinge og vinder Ballon d’Or, siger FC Midtjyllands administrerende direktør.

Du kan læse hele interviewet med FCM-direktøren, der fortæller om sine ambitioner, ved at købe Tipsbladet fredag. Du finder Tipsbladet i Ekstra Bladet hver fredag.

Ud over interviewet med Claus Steinlein kan du i Tipsbladet fredag læse et stort portræt af englænderen Andy Carroll.
Tipsbladet giver dig historien om Santi Cazorlas vej tilbage på banen.
Ståle Solbakken giver sin vurdering af Liverpools muligheder for at vinde mesterskabet, og så taler han også om sin norske kollega Ole Gunnar Solskjær, der er ny manager i Manchester United.

Vil du have Tipsbladet direkte på din tablet, pc og mobil, kan du købe det digitalt her - ekstrabladet.dk/ebladet

Du kan også vælge at få det leveret Tipsbladet i postkassen hver fredag. Læs mere og bestil på https://abonnement.ekstrabladet.dk/avis/fredag/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020