Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-bossens hilsen til BIF: Så ondt af kollegerne

FC Midtjylland-direktør Claus Steinlein er hamrende stolt af sit mandskab efter søndagens mandskab og sender en venlig tanke til kollegerne i topkampen.

HERNING (Tipsbladet): Claus Steinlein har været med i samfulde 25 år, FC Midtjylland har eksisteret, men en eftermiddag og aften som i dag og en sæson som 2023/24 har direktøren aldrig oplevet.

Omgivet af glade spillere og ledere fortalte FCM-direktøren om dagen og en vild sæson, der for manges vedkommende internt i FC Midtjylland toppede med, at Kristoffer Olsson placerede DM-trofæet på vinderpodiet få minutter før, han og Henrik Dalsgaard løftede det op i aftenhimlen i Herning.

Og kønt var det ikke en stor del af sæsonen for FC Midtjyllands vedkommende, men holdets karakter kunne Steinlein dårligt finde nok superlativer til.

- Kæmpe ros til trænerne og spillerne. De har bare kæmpet. Så tog Thomasberg lige tre spillere ud i en pause og fik os tilbage i en kamp. For mig er symbolet Charles mål i Århus. Vi havde siddet og grædt om fredagen, da vi fortalte spillerne nyheden om Kristoffer Olsson, uden at vi fortalte resten af verden det. Og så tog Charles det løb, da vi var 9 mod 11. Jeg tror, det var Dan Sørensen i TV MidtVest der skrev, at den er den slags, der kendetegner et hold som Real Madrid. At man tror på det og aldrig giver op, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland står med et mesterskab, både Brøndby IF, FC København og selv FC Nordsjælland de seneste uger har kunnet spejle sig i.

Og Claus Steinlein har ondt af rivalerne, der nu kan se tilbage på adskillige missede muligheder, præcis som FCM havde gjort, hvis de som ventet var blevet toer i dag.

- Jeg har følelserne uden på tøjet. Jeg plejer at sige, at jeg er fokuseret, når jeg er på arbejde. Men selvfølgelig har jeg følelser. Og for alle, der har kigget på, har det været den vildeste Superliga. For os, der har været i det, har det været ekstremt hårdt. For man vidste ikke, om man blev nummer ét eller fire. Om det var Champions League eller helt ud af Europa. Og vi har været i Europa hver sæson de seneste ti år. Den følelse af, at man ikke ved, om man er med, den er hård.

- For at være helt ærlig, har jeg pisseondt af mine tre kolleger, der lige så meget kunne have fortjent mesterskabet. De har alle kæmpet og slidt, og de har haft positive perioder. Vi sidder alle sammen tilbage med det ene point, det ene mål, den ene sejr. Som os med Charles. Der kan FCK, Brøndby og FC Nordsjælland også finde øjeblikke. De der sidste 45 minutter, der er jo bare Superliga-sæsonen kogt ned. Det må være de mest hæsblæsende i Superligaens historie, siger Claus Steinlein.

FC Midtjylland er med mesterskabet voldsomt tæt på at komme i et Europa-ligaspil, som er klubbens erklærede målsætning. Én sejr i anden runde, hvor FCM er seedet og sandsynligvis trækker et hold, man er langt overlegen, vil garantere, at man som minimum er med i Conference League.