• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Europa League /ritzau/

- Jeg har det ambivalent med lodtrækningen

Foto: Getty Images

FC Midtjylland trak mandag Sporting Lissabon, da der var lodtrækning til playoffkampen i Europa League.

Af /ritzau/

- Vi har alt at vinde og intet at tabe.

Sådan forholdt FC Midtjylland-cheftræner Albert Capellas sig til mandagens lodtrækning i Europa League, hvor midtjyderne blev matchet med portugisiske Sporting Lissabon.

En samlet sejr over to opgør vil sende midtjyderne videre til ottendedelsfinalen, og Capellas har opskriften klar til, hvordan det skal ske.

- De har rigtig gode spillere og en dygtig træner, men jeg tror, at det er en fordel, at vi møder dem på udebane først.

- I den første kamp skal vi sørge for, at vi stadig har noget at spille for i returopgøret på hjemmebane.

- Vi ved, at vi kan præstere i Europa, og vi skal spille to fantastiske kampe, hvis vi skal gå videre, siger FCM-cheftræneren.

Efter en solid indsats i gruppespillet mod italienske Lazio, hollandske Feyenoord og østrigske Sturm Graz sikrede FCM sig andenpladsen, der sendte holdet videre til playoffrunden.

Den hurtige og driblestærke profil Gustav Isaksen var en af hovedarkitekterne bag avancementet, og han er på bølgelængde med sin cheftræner.

- Det er en svær modstander, og det bliver nogle rigtig svære kampe, hvor vi bliver underdogs.

- Vi har vist, at vi kan spille med i de svære kampe i Europa, så det tror jeg på, at vi kan gøre igen.

- Vi skal sørge for at få resultat på udebane. Vi skal ikke falde sammen, fordi så er kampen på hjemmebane allerede tabt på forhånd. Vi skal holde liv i det dernede, siger Gustav Isaksen.

Sporting Lissabon er gået videre til playoffkampen i Europa League, fordi portugiserne fik tredjepladsen i en Champions League-gruppe, hvor engelske Tottenham og tyske Frankfurt fik de øverste pladser.

Midtjyderne kunne mandag have trukket hold som FC Barcelona og Juventus, og det ærgrer FCM-anfører Erik Sviatchenko, at det ikke skete.

- Jeg havde det lidt ambivalent med lodtrækningen. Jeg havde håbet på et af de helt store hold for vores klubs skyld. Det skulle have været den der magiske fortælling om, at vi skulle møde en af de helt store klubber, siger Erik Sviatchenko.

I sommer røg FCM ud af kvalifikationen til Champions League, da holdet samlet blev slået med 2-7 af portugisiske Benfica. Derfor ved FCM-anføreren, at det er en hård lodtrækning.

- Sporting ligger nummer 33 på den europæiske koefficientliste, så det er et sindssygt stærkt hold. Det er måske en slags Benfica-light.

- Det er en svær lodtrækning, og vi er klare underdogs, siger Erik Sviatchenko.

Det første opgør spilles i Lissabon torsdag den 16. februar, mens returopgøret finder sted i Herning den 23. februar.

/ritzau/