• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

FCM-chef om storsalg: Afhænger også af tilbuddene

Foto: Getty Images

Alt handler om guldræset i den kommende uge, men for FC Midtjylland venter der også store beslutninger på transfermarkedet.

Af Troels Bager Thøgersen

Artiklen her er Tipsbladets trykte udgave fredag 14. maj 2021.

Guldkampen raser i toppen af Superligaen mellem FC Midtjylland og Brøndby IF, og med FC København som tredje hjul kan det næsten kun blive ni dramatiske dage, vi har foran os med de sidste tre spillerunder i Danmarks bedste fodboldrække.

Men uanset udfaldet af guldduellen venter der FC Midtjylland store spørgsmål på transfermarkedet, hvor det med gryende optimisme i udlandet ligner Mission Impossible at holde sammen på idealopstillingen, som FC Midtjylland formåede i transfervinduet i begyndelsen af sæsonen.

I FC Midtjylland er transfers ligesom mange andre steder en kollektiv proces.

FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein har noget at sige, FCM's sportschef Svend Graversen og hans assisterende sportschef Ove Pedersen har deres indflydelse, og det samme har scoutingafdelingen, bestyrelsesformand Rasmus Ankersen samt ejer Matthew Benham og hans folk i London.

Cheftræner Brian Priske er også med på råd, men den kommende sommer hverken kan eller vil FCM's sportslige styrmand stå i vejen for, at indtil flere af profilerne i startopstillingen bliver solgt.

Selvom FC Midtjylland i egen selvopfattelse stadig kun har haft deres nuværende hold i to år og burde kunne holde sammen på kliken en sæson til, kan det næppe lade sig gøre på et transfermarked, hvor der kommer mere bevægelse og flere milliarder i omløb, end der var i transfervinduet i januar og i det transfervindue, der sidste sommer blev forlænget helt indtil 5. oktober.

- Der er kommet gang i forespørgslerne igen, og der er mange klubber oppe på Champions League-niveau, der skal have skiftet ud i deres trupper og skal have købt spillere ind. Vi har brug for, at de penge fra det lag af klubber kommer ud og ned i systemet, siger Claus Steinlein til Tipsbladet.

- Lige nu arbejder vi med forskellige scenarier, hvor vi sælger alt mellem nogle enkelte spillere, til at vi sælger en del spillere. Vi arbejder med, hvem der skal være plads til, hvem der ikke skal være plads til, og hvad der skal ske med de unge.

- Men ingen ved, hvad det ender med. For corona har gjort, at det hele er lidt utilregneligt, siger Claus Steinlein.

- Vi er meget tæt på markedet for hele tiden at have føling med, hvad vi skal gøre, og hvad vi ikke skal gøre. Det er sikkert, at vi sælger nogle stykker, men det er ikke sikkert, at vi sælger et stort antal spillere, som jeg ellers troede for en måneds tid siden. For vi skal også have den rette pris. Det bliver tre spændende måneder, der venter os, siger Claus Steinlein.

Konkrete navne er Steinlein ikke så meget at gå ind i.

- Det afhænger også af tilbuddene, som Claus Steinlein siger det.

Men Frank Onyeka, der sidste efterår var ked af ikke at komme til Club Brugge, som bød seks millioner euro er et oplagt salg.

Det samme er Awer Mabil, der med 43 kampe er den FCM-spiller med flest optrædener for førsteholdet i denne sæson, men som også er reserve for førstevalgene Pione Sisto og Anders Dreyer og med kontraktudløb i sommeren 2022 og seks år på bagen som FCM-ejet skal videre.

En af de to midtstopper-profiler kan givetvis også få ny klub sammen med svenske Joel Andersson, og så er det ikke urimeligt at spekulere i et salg af Paulinho og især af Evander, hvis der kommer et tilstrækkelig godt tilbud.

- Det vigtigste for os er, at vi har et stærkere hold end i dag, når vi er på den anden side af sommeren. Vi skal tro på, at det hold, vi til den tid har banket sammen, er stærkere end det nuværende. Det var blandt andet derfor, vi hentede Jonas Lössl hjem, så vi har to gode målmænd. Vi kan se, at vi får brug for hele truppen, og vi er allerede blevet stærkere i vores topniveau og i bredden blandt vores reservespillere. Den udvikling skal vi fortsætte, siger Claus Steinlein.

- Det var Ståle Solbakken god til i FC København. Han fik skabt nogle robuste hold, der kunne klare det hele i Superligaen og i Europa, og det skal vi også være i stand til. Vi kan se på vores interne rankingliste via Table of Justice, hvor vi sammenligner os med udenlandske klubber, at vi flytter os i den rigtige retning, og det skal vi blive ved med i den kommende periode, siger Claus Steinlein.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020