Superliga Oliver Okstrøm

FCM flytter i august: Her skal de spille i stedet

Foto: Getty Images

Det bliver en tur til Kronjylland, når FC Midtjylland skal spille på hjemmebane i begyndelsen af næste sæson.

Af Oliver Okstrøm

Når der skal være VM i ridesport i Herning til august, så bliver det på MCH Arena, hvorfor FC Midtjylland altså ikke kan bruge deres vante hjemmebane i den periode. I stedet rykker midtjyderne til Randers på Cepheus Park, hvis der skulle være eventuelle hjemmekampe for dem dér.

Det oplyser FCM's marketing- og supportdirektør Preben Rokkjær på klubbens hjemmeside.

- Vi har længe haft en positiv dialog med Divisionsforeningen, som betyder, at vi så vidt muligt kan spille udebanekampe i den periode. Turneringsudvalget er positivt indstillede på, at det skal berøre færrest mulige hjemmekampe. Modsat kender vi endnu ikke programmet for europæiske kampe, som afhænger af ligaplacering og lodtrækning, men vi håber, at det kan lade sig gøre at spille på udebane, hvis en kvalifikationskamp kolliderer med VM-arrangementet, forklarer Preben Rokkjær og fortsætter:

- Vi har haft en rigtig god dialog med Randers FC, som netop har spillet europæisk fodbold og har et stadion, der er godkendt til at bruge i UEFA-regi. De er villige til at hjælpe os med at afvikle de hjemmekampe, som eventuelt kommer til at ligge i den pågældende periode, lyder det fra Rokkjær.

Arrangementet i Herning forventes at få 200.000 gæster og 200 millioner seere på verdensplan.

Efter heste-stævnet venter der dog noget godt for stadionet.

- Dels får vi en bedre fodboldbane, og dels har MCH Arena i 2021 gennemgået den største renovering af faciliteterne siden opførslen i 2004. Der er også en ny fanzone på vej, som vi glæder os helt vildt til at opføre og tage i brug. Det er alt sammen resultatet af det gode samarbejde vi har med Herning Kommune og MCH.

Det bliver altså ikke i Silkeborg, at FCM skal spille. Der har de også drillet naboklubben med manglende opbakning. Læs mere om det her.