Video : Tipsbladet
Superliga

FCM jagter CL-ligaspil: Transfers skal på plads

Thomas Thomasberg og hans kolleger i FC Midtjylland er begyndt at forberede sig på Champions League-kvalifikationen, hvor man er favorit i 2. runde uanset modstanderen.

IKAST (Tipsbladet): Efter tre ugers ferie tog FC Midtjylland i denne uge hul på forberedelserne til den nye sæson.

Superligaen begynder man i 19. juli med en kamp mod AGF, hvorefter FC Midtjylland møder FC Ballkani (Kosovo) eller Santa Coloma fra Andorra i Champions League-kvalifikationens 2. runde.

Ballkani er på papiret klar favorit efter at have spillet Conference League-gruppespil i sidste sæson, men uanset hvad skal FC Midtjylland videre til tredje runde, hvor man er useedet.

- Vi er favoritter. Vi er i princippet også klare favoritter. Men det hedder 70-30 eller 90-10, det ved jeg ikke. Men de [Ballkani] har skabt problemer for hold, der ligger omkring vores niveau. Især i deres hjemmekampe, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

Ballkani har vundet kampe over Ludogorets, Dinamo Zagreb og BATE Borisov.

Læs om det nye Champions League-format herhttps://www.tipsbladet.dk/blog/troels-bagerthoegersen/milliarder-paa-spil-se-den-nye-champions-league

Derefter står FC Midtjylland til en eller to yderligere runder i kvalifikationen, hvor man som useedet kan møde Bodø/Glimt, Ferencvaros, Qarabag, PAOK eller Maccabi Tel Aviv, hvis de ellers klarer deres opgør i anden runde.

- Der er ikke nogen hold, vi ikke har en chance mod. Men der skal noget kvalitet til for at komme i Champions League, som selvfølgelig er vores drømmescenarie. Det er det, vi gerne vil, siger Thomas Thomasberg.

Får holdet klar
Inden de kampe har FC Midtjylland en trup, hvor der kan ske flere ændringer i de kommende dage og uger.

Flere centrale midtbanespillere, måske en offensivspiller og en forsvarsspiller kan komme til, og det må meget gerne ske i løbet af de næste 10-14 dage i stedet for tæt på 31. august, hvis det står til Thomas Thomasberg.

- Vi skal på træningslejr i Østrig 7. juli, og der vil vi gerne være så tæt som muligt på den trup, der skal spille de første mange kampe. Derfra har vi 14 dage, før vi spiller om point i Superligaen og om vores europæiske muligheder. Derfra er der ikke lige et hul på to uger, hvor vi kan justere tingene. Så det skal vi gøre os klar til, siger FCM-cheftræneren.

- Vi ved, der venter 17 Superliga-kampe. Og gør vi bare vores job nogenlunde i Europa, er der seks kvalifikationskampe og seks ligakampe plus tre-fire pokalkampe. Det bliver fedt at være i, og vi skal dosere tingene på den rigtige måde på mange parametre. Planlægning, ture, restitution, træning, spillet på banen. Der er en del i klubben, både spillere og ledere, der har været med i det, og vi har god viden om udfordringerne, siger Thomas Thomasberg.

FC Midtjylland er ifølge Tipsbladets oplysninger tæt på at kunne præsentere Pedro Bravo til den centrale midtbane og har Kristoffer Askildsen på prøvetræning med henblik på en aftale – nordmanden er ejet af Sampdoria og spiller primært otter, mens Bravo spillede defensiv midtbane på leje i FCM's søsterklub Mafra i sidste sæson.