Superliga Torsten Kjems Hansen

FCM kan skifte hele holdet: Har for mange penge nu

Foto: Getty Images

Der er slet ikke grund til at dømme FC Midtjylland ude af guldkampen i de næste mange sæsoner i Superligaen.

Af Torsten Kjems Hansen

FC Midtjylland har ladet sig hylde som dansk mester to gange inden for de seneste fire sæsoner, og holdet lå da også nummer et, da den aktuelle sæson gik på vinterpause før jul til trods for at det kun blev til et point i de sidste tre kampe i 2021.

Men vinterpausen og et aktivt transfervindue har ikke fået flyttet resultaterne mærkbart i den rigtige retning - det er status efter forårssæsonens fire første kampe, hvor FC Midtjylland kun har hentet fire point.

Det giver en total på bare fem point i de seneste syv spillerunder, og efter søndagens nederlag til FCK er midtjyderne nu dumpet ned som nummer tre i tabellen og er nu hele seks point efter FCK, der har gjort rent bord i de fire spillerunder.

Men selv om FC Midtjylland lader til at være i frit fald i forhold til denne sæsons guldkamp - så er der ingen som helst grund til at dømme den midtjyske klub uden i den nærmeste fremtid. Dertil er FC Midtjylland ganske enkelt blevet en alt for stor og rig klub og spiller på det danske marked.

- Selv om FCM har været lidt uheldige i perioden, er guldfavoritværdigheden langt væk nu.

- Men at sige, at FC København nu er klar favorit nu og i de kommende sæsoner og at FCM bliver kørt agterud - det er for tidligt at sige. Jeg vil sige, at pilen peger i den modsatte retning.
FCM har fået så mange penge i kassen med senest Anders Holch Poulsen ombord med 25 procent ejerskab i klubben. Det er midler som FC Midtjylland ikke havde turdet drømme om for 5-10 år siden.

Det er en helt utrolig position, man der er kommet i, siger Troels Bager Thøgersen, der ikke er i tvivl om at FC Midtjylland vil være at finde i toppen af dansk fodbold i de kommende sæsoner.

- Hvis der på et tidspunkt mangler penge, og spillersalget ikke giver det håbede antal kroner i kassen - så betyder det ikke, at man skal kaste sig ud i et brandudsalg for så at dykke ned i niveau til hvor AGF og AaB ligger.

- Det er slet ikke der, hvor FCM er længere. Ender denne sæson i en katastrofe med en tredje eller fjerdeplads - så går FC Midtjylland ud og hamrer igennem på sommerens transfervindue og samler en spændende trup. Og så spiller man med om guldet igen - og det kommer man til at gøre, så længe ejerkredsen er, som den er i dag, lyder det fra chefredaktøren.

- Der er problemer omkring førsteholdet lige nu, men bliver de ikke løst i denne sæson - jamen så er FCM i en helt anden position end alle andre klubber end FC København, der netop har foretaget masser af udskiftninger hen over det seneste halvandet år.

- FCM kan skifte holdet ud og eventuelt folk i og omkring trænerstaben, hvis det er det, hvad man føler som nødvendigt. FC Midtjylland kommer ikke til at dykke ned - det har man simpelthen for mange penge til nu.

FC Midtjylland møder i den sidste runde af Grundspillet i Superligaen Silkeborg IF på udebane.

Se hele videoen med Troels Bager Thøgersen øverst.