• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga tipsbladet.dk

FCM og FCK skyder løs: Men nummer et overrasker

Foto: Getty Images

At FC Midtjylland og FC København ser godt ud i skudstatikken efter første halvdel af grundspillet er ikke vildt overraskende, men det er holdet med flest afslutninger til gengæld.

Af tipsbladet.dk

Man behøver ikke været uddannet dataanalytiker eller have en doktorgrad i statistik for at regne ud, at det i fodbold er en god idé at komme til mange, og gode, afslutninger, og at det er en lige så god idé at forhindre modstanderen i det samme.

Derfor var det også ekstremt overraskende, da Brøndby i maj vandt DM-guld efter en sæson, hvor modstanderne kom til flere afslutninger, også inden for målrammen, end Brøndby selv gjorde.

I denne sæson svinger pendulet tilbage i en mere naturlig retning, hvor topholdene FC København og FC Midtjylland, som grafikken her i artiklen viser, har betydeligt flere afslutninger for end imod, og har domineret på det felt i første halvdel af grundspillet.

Til gengæld er det en overraskelse, at Viborg FF som oprykker er det hold, der er kommet til flest afslutninger af alle.

Det understreger den fornemmelse, man i hvert fald i Viborg sidder tilbage med af, at man egentlig burde have vundet flere end to kampe.

I forhold til afslutninger imod dominerer FC Midtjylland og FC København til gengæld klart.

Når vi opgør afslutningerne for og imod sammen, træder FC Midtjylland og FC Københavns dominans tydeligt frem.

Mens Brøndbys lavere effektivitet i denne sæson understreges af, at man faktisk ikke er længere bagud i skudstatikken, end man var i sidste sæson, hvor en uhyre stor effektivitet i begge felter var en del af forklaringen på det overraskende guld. (Se vores analyse af den situation fra foråret)

Statistikken stammer fra fbref.com, der får leveret data af Statsbomb.