• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Nu bekræfter de aftale med FC Midtjylland

Ousmane Diomande var udlejet til CD Mafra. Foto: Getty Images

FC Midtjylland har købt sig ind i den portugisiske klub CD Mafra, som Tipsbladet tidligere har kunnet fortælle var på trapperne.

Det er snart otte måneder siden, at Tipsbladet kunne afsløre, at den danske Superliga-klub FC Midtjylland stod til at opkøbe den portugisiske klub CD Mafra.

Og nu lader det til, at det endelig er skred i arbejdet med at få klubben under dansk kontrol.

Det er den portugisiske klub selv, der meddeler, at man har fundet et partnerskab i danske FC Midtjylland. På klubbens hjemmeside fremgår det, at man har informeret partnere og fans om, at aftalen er indgået, og at den gør klubben stærkere og gladere.

Der står intet om en overtagelse, men ifølge Tipsbladets oplysninger køber FCM CD Mafra, som vi altså allerede kunne fortælle for otte måneder siden, og dermed får man en samarbejdsklub, hvor man kan sende spændende talenter til.

Talenter, som kan udvikle sig, som man så det med Ousmane Diomande, der gjorde det så godt i et halvt år på leje i klubben, at han i vinterens transfervindue blev solgt for mange millioner kroner til Sporting CP fra den bedste portugisiske række.

Aftalen med CD Mafra giver også FC Midtjylland en mulighed for at hente sydamerikanere, som man kan placere i den portugisiske klub, så de får en blødere overgang til livet i Europa i forhold til et skifte til Danmark, hvor klimaet er anderledes, og hvor de ikke taler sproget.

Samarbejdet skal dog ikke ses som værende udelukkende for udenlandske spillere - under de rette omstændigheder kan unge danske seniorspillere fra FC Midtjylland sandsynligvis også komme til Mafra.

I et nyligt interview med Tipsbladet fortalte FC Midtjyllands sportschef Svend Graversen om fordelene ved at samarbejde med Mafra, et samarbejde der allerede begyndte under transfervinduet i sommeren 2022.