Video : Tipsbladet
Superliga

FCM overvejer transfer: Her er prisen

FC Midtjylland har norske Kristoffer Askildsen til prøvetræning fra Sampdoria, og en del tyder på, det kunne blive starten på et længere samarbejde.

IKAST (Tipsbladet): Fredag formiddag trænede FC Midtjyllands førsteholdstrup minus en række spillere, der har været på landsholdstjeneste i denne måned, forud for at spillere og trænere senere i dag besøger Gustav Isaksens barndomsklub i Roslev.

Og med til træningspasset fredag i FC Midtjylland var nordmanden Kristoffer Askildsen, som Herning Folkeblad som de første kunne berette om torsdag.

Kristoffer Askildsen er midtbanespiller, og selv om udmeldingen indtil videre har været, at parterne ser hinanden an, er det bestemt ikke en ny og ukendt spiller, der her er tale om.

FC Midtjylland havde for år tilbage kig på et samarbejde med eller et køb af den norske klub Stabæk, som Tipsbladet dengang breakede, og selv om det aldrig blev til noget med et samarbejde, har FC Midtjylland ifølge Tipsbladets oplysninger holdt øje og allerede for adskillige år siden noteret sig Kristoffer Askildsen som en interessant spiller.

- Der er jo en grund til, at han er her, selvfølgelig er der det. Den næste tid må vise det, og så tager vi en vurdering. Men han er her selvfølgelig, fordi han er aktuel, siger FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

Ikke dyr
Thomas Thomasberg havde første træningspas med spillerne fredag efter to dage med fysiske tests og kender ikke Askildsen indgående.

Men det gør andre i FC Midtjylland altså.

Klubben har i flere omgange haft kig på, om Askildsen kunne og skulle handles fri af Sampdoria, der hentede Askildsen til som 19-årig i 2020, og denne gang ligger det i kortene, at en handel er sandsynlig.

Kristoffer Askildsen (til venstre) er på prøvetræning i FC Midtjylland fra Sampdoria og bliver ikke dyr. Foto: Alamy

Askildsen spillede i forrige sæson på leje i Lecce og spillede i sidste sæson Serie B med traditionsklubben Sampdoria, og både i Sampdoria og i sæsonen hos Lecce kunne nordmanden ikke bryde ud af en rolle som indskifter.

Sampdoria glippede en oprykning til Serie A, og med Askildsen på en prøvetræning og betydelig konkurrence om pladserne i Sampdoria er der ifølge Tipsbladets oplysninger lagt op til, at den centrale midtbanespiller kan handles fri af den italienske klub uden transfersum eller med kun symbolsk betaling.

FC Midtjylland har ifølge Tipsbladets oplysninger linet et køb op af Pedro Bravo, en 19-årig colombianer, der i sidste sæson spillede på leje i FCM's søsterklub Mafra i Portugals næstbedste række, og som er ejet af den colombianske topklub América De Cali, og som først og fremmest er midtbane-oprydder som en klassisk sekser.

Der ligner Askildsen en otter med boks-til-boks-kvaliteter, hvilket er den plads og rolle, han oftest har spillet i Italien med enkelte afstikkere lidt længere fremme eller tilbage på midtbanen, og dermed typemæssigt en afløser for Armin Gigovic, der er vendt tilbage til russiske FK Rostov efter endt leje men efter alt at dømme igen forlader den russiske klub forud for den nye sæson.

Med Superliga-start 19. juli mod AGF og Champions League-kvalifikationskampe og efterfølgende fire Europa-kampe i august sigter FC Midtjylland efter at have så meget af truppen på plads som muligt før turneringsstart, og gerne til man en uge inde i juli tager på træningslejr i Østrig.

Kristoffer Askildsen har kontrakt med Sampdoria frem til sommeren 2026.