Video : Tipsbladet
Superliga

Alarm i FC Midtjylland? Sådan reagerer Thomasberg

Thomas Thomasberg vil gerne have lidt mere til truppen, men han peger også på, at den er god nok til at spille to kampe om ugen. Selv om FC Midtjylland har haft problemer på det seneste og har tabt tre af de seneste fire Superliga-kampe.

Der var både solskin og faretruende mange mørke skyer, da Tipsbladet mandag var i Ikast for at lave interview med træner Thomas Thomasberg. Solskin var et fint symbol på starten i FCM, mens de mørke skyer passende fortalte om de problemer, klubben fra den jyske hede har haft på det seneste.

Som om det ikke var nok, var brandvæsnet også til stede i Ikast.

Årsagen var, at alarmen var gået i klubben, da en damper i kantinen havde sat gang i en sensor...

En slags falsk alarm, kan man sige, men spørgsmålet er naturligvis, om FC Midtjyllands dårlige form på banen også er falsk alarm, eller om det er noget, der giver panderynker hos træner Thomas Thomasberg.

Sagen er nemlig den, at klubben inden det vitale opgør mod Legia på udebane kommer til opgøret med nederlag i tre af de seneste fire Superliga-kampe og altså også med vished om, at man skal vinde ude mod det polske mandskab, hvis det skal blive til et Conference League-gruppespil efter 3-3 i første opgør i Herning.

Men trods problemerne på banen er træner Thomas Thomasberg fast i troen på, at truppen er stærk nok til at bære et europæisk gruppespil og udfordringerne i Superligaen.

- Det synes jeg den er, og så er vi jo stadig ikke færdige. Så lad os se hvor vi ender fredag (transferdeadline red.). Og vi håber stadig på, at der kommer mange dobbeltkampe (to kampe på en uge red.) i forhold til det.

Mangler du noget på holdet til på fredag?

- De første, jeg vil sige det til, er jo Svend (Graversen red.) og Claus (Steinlein red.). Men selvfølgelig er det noget, som vi har vendt, og jeg tror også, at du har hørt dem begge to sige, at vi ikke er færdige. Hvad det bliver? Jeg arbejder med dem, jeg har. Det er jeg glad for, og så må vi se, hvor vi ender henne med til- og afgange, fortæller Thomasberg.

Senest er koreanske Lee Han-beom på 21 år kommet til klubben, og rygter om flere er da også taget til.

FC Midtjylland kører endvidere med det næststørste budget i Superligaen, men er på sjettepladsen i dansk fodbolds bedste række, og det står klart for FCM-cheftræner Thomas Thomasberg, hvordan han vil have det, hvis det skulle ende sådan for ham og holdet. 

- Det vil jeg da have det dårligt med. Selvfølgelig ville jeg det. Jeg er vant til at overpræstere, så det vil vi da også gerne gøre her, siger Thomasberg med henvisning til sin fortid i Randers og fortsætter:

- Men du kunne stille spørgsmålet her - havde vi nu vundet, så havde vi ligget nummer to. Det er den der ene kamp, men selvfølgelig ved jeg jo godt, at det betyder noget, men i starten er det noget mere sort-hvid. Når vi er ved at være halvvejs, så synes jeg, at man kan se, om der er lidt efterslæb, som man gerne skal have hentet eller undgået, fortæller han.

Situationen er allerede nu, at FC Midtjylland er kommet seks point efter både FC Nordsjælland og FC København, som også har skulle spille i Europa som midtjyderne.

- Det er aldrig godt at være bagefter. Det er altid rart at være foran. Men det ændrer ikke på, at når vi står på søndag mod AGF, så skal vi se om vi kan vinde den kamp. Sådan bliver det hver eneste gang. Vi er ikke selv herre over, hvad de andre er, men vi er selvfølgelig trætte af, at vi er point efter dem, fortæller Thomasberg.

Senest har FCM-cheftræneren fortalt om udsigterne for Marrony. Læs mere om det her.