Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-strategi ændret: Her er Steinleins forklaring

FC Midtjylland-bossen Claus Steinlein fortæller til Sort Snak-podcasten, at der er lavet lidt om på strategien, når det handler om unge spillere.

Der er med lidt god vilje tre danske talenter at finde i FC Midtjyllands førsteholdstrup. Aral Simsir, der dog har valgt at stille op for Tyrkiet, 21-årige Oliver Sørensen og 22-årige Nikolas Dyhr. 

Truppen i Ikast og Herning boomer ikke længere af unge, uprøvede spillere, men derimod mere erfarne spillere.

Og det er der en særlig årsag til, fortæller administrerende direktør i FC Midtjylland Claus Steinlein til fan-podcasten Sort Snak.

Forklaringen er en ændring i strategien, fordi FC Midtjylland har vurderet, at det er bedre for de unge spillere at komme ud og spille andetsteds.

FCM har eksempelvis sendt 10 mand til CD Mafra i Portugal, hvor håbet er, at de får spilletid, så de på sigt kan være aktuelle for FC Midtjyllands førstehold.

- Normalt har vi grebet det sådan an, at når førsteholdet trænede, var der 30-35 markspillere på træningsbanen, fordi de unge fra U19 trænede med.

- Men vi kunne se, at det kunne blive et meget rodet forløb, når man er nummer 20, 22, 25 i truppen. Det kan være svært at slå en Dreyer eller Isaksen af. Så der er et kursskifte, og de spillere vil vi hellere have ud på græs, så de spiller mere kontinuerligt.

- Vores nye ejerskab og Benham accepterede, at vi har øget udgifterne en smule. Så de spillere, der er i udkanten af truppen, er spillere med masser af Superliga-kampe, der kan tage kampen op. Når man ser på truppen i dag, har vi kun 21 markspillere, men alle 21 er konkurrencedygtige, så Thomasberg og trænerteamet har bedre muligheder og kan lave et kvalitetshold.

- Det er svært at være ung og være 19 til 25 i en trup, for det bliver for ustabilt det forløb, man kommer igennem. Vi synes, det tog lidt for lang tid og for mange indskiftninger, før vi fik Gustav (Isaksen) til at blive en fast spiller. Det var, fordi konkurrencen og kvaliteten på førsteholdet var god. Så vi forsøger at speede den proces op, så når de unge skal ind, skal de kunne bide sig fast og være en af dem, der spille alle kampe, siger Claus Steinlein til Sort Snak.

FCM-bossen peger også på et konkret eksempel. Nemlig at en Victor Bak Jensen skal kunne konkurrere om en plads i startopstillingen, når han vender retur fra sit lejeophold i CD Mafra - og altså ikke blot være en blød mellemvare, der forsøger at suge lidt til sig her og der.

Klubben fra Ikast og Herning har denne sommer blandt andet hentet spillere som Andre Rømer og Iver Fossum. Spillere, som næppe er blandt de 11 bedste, men som bidrager til bredden.

FC Midtjylland ligger aktuelt nummer fem i Superligaen. Efter en lidt svær periode blev det til tre point mod OB søndag, hvor midtbanespiller Charles scorede til 2-1 dybt inde i dommerens tillægstid.