Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-talent var til samtale i storklub i København

Der var rift om en af de FCM-profiler, den jyske klub rekrutterede på Sjælland.

Som forældre med piger og især drenge i skolealderen ved, er Superliga-klubberne og de andre danske topklubber med en stærk talentudvikling særdeles godt orienteret om snart sagt alle i alderen seks til 13 år, der spiller fodbold.

En af de danske klubber, der strækker sig langt for at tiltrække spillere, er FC Midtjylland, der gennem mange år har hentet spillere i København og på Sjælland.

For seks år siden havde klubben været i Køge for at rekruttere en 14-årig Aral Simsir, og FCM-profilen og hans familie strakte sig langt for at spille i det midtjyske, selvom der var tilbud fra flere af de største klubber i Københavns-området.

- Da jeg kom til som 15-årig, vidste jeg jo ikke, at det ville gå sådan her. Jeg startede over på ISI [en idrætsefterskole et par hundrede meter fra FCM's nuværende træningsanlæg], og da vidste jeg overhovedet ikke, det ville ende sådan her, sige Aral Simsir til Tipsbladet.

Du spillede i Køge dengang. Hvorfor valgte I ikke Brøndby, FCK, FC Nordsjælland eller Lyngby? De må også have været på banen.
- Jamen det var de også. Vi var til samtale, men jeg var slet ikke i tvivl om, at det skulle være her. Især, da jeg så, hvor struktureret og disciplineret, det hele er her.

Simsir tog afsked med klubben i Køge et halvt år før, han kunne begynde på akademiet i Ikast.

- Min far kørte mig fra Køge til kampe herovre med Herning Fremad hver eneste weekend i et halvt år. Det betyder meget for mig, at min far på den måde ofrede sig for mig og det, jeg gerne ville. Det betyder meget for mig, og det vil jeg gerne levere tilbage for. Jeg spiller fodbold, fordi jeg elsker det. Man skal ikke glemme grunden til, at man spiller. Jeg vil gerne gøre mig selv stolt. Og dem omkring mig.

- Jeg skal ikke generalisere, men jeg tror ikke, der har været mange med tyrkisk baggrund på efterskolen herovre. Når man har en drøm, skal man være villig til at ofre noget, og det har jeg gjort i mange år ved at spille fodbold i stedet for at være sammen med min familie. Men det har været et godt valg, siger Aral Simsir.

Læs hele interviewet med Aral Simsir i dagens udgave af Tipsbladet, som du køber sammen med den trykte udgave af Ekstra Bladet.