Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-talenters guldrolle: Præsterer sindssygt godt

Søndagens overraskende Superliga-guld er også en stor historie for ungdomsafdelingen i FC Midtjylland.

HERNING (Tipsbladet): Da FC Midtjylland søndag kæmpede guldet hjem i en dramatisk og rent fodboldfagligt særdeles uperfekt 3-3-kamp, sket det med stadigt flere af klubbens egenudviklede spillere, som opgøret skred frem.

Aral Simsir, hentet til ungdomsafdelingen fra Sjælland som teenager, scorede det 3-2-mål, der viste sig at være nok til at vinde guld koblet til AGF's overraskende sejr i Brøndby.

Og på de større linjer klarer ungdommen i FC Midtjylland sig også bedre, end mange nok havde ventet, da en række yngre spillere fra U/19-holdet og udkanten af førsteholdet sidste sommer blev lejet til eller skiftede permanent til samarbejdsklubben Mafra i Portugal.

Som Tipsbladet har beskrevet, er der lagt op til yderligere forstærkninger af FC Midtjyllands førstehold til en 2024/25-sæson, hvor man igen vil jagte Superliga-guld, og samtidig meget gerne skal i et af de nye europæiske ligaspil, FCM er snublende nær som seedet i Champions League-kvalifikationens anden runde og muligvis også tredje runde.

Men FC Midtjyllands akademichef Flemming Broe er både fortrøstningsfuld og kisteglad over det, ungdommen har leveret i en hektisk sæson, hvor de unge på især førsteholdet har været med til alle de op- og nedture, de ældre og mere erfarne spillere også har skulle kæmpe for at komme igennem.

- Afslutningen i dag fortæller det hele. Vi slutter med seks akademispillere på banen. Lige fra det første kuld og de første kontrakter i form af Jonas Lössl, til at vi har seks akademispillere i de døende minutter, siger Flemming Broe til Tipsbladet.

- Jeg synes, de viser den coolness, der skal til for, at vi gør det færdigt. Det bliver man jo stolt af. Vi har en Aral Simsir, der kommer ind og kreerer på en virkelig god måde. Vi er meget stolte, siger Flemming Broe.

For FCM-ungdomschefen at se er det afgørende, at FC Midtjyllands egenudviklede spillere ikke er med for at opfylde en kvote, men fordi de er gode nok.

- Det afgørende er, at talenterne præsterer på et niveau, hvor Thomasberg har tillid til dem og spiller med dem, og det ser jo fornuftigt ud, siger Flemming Broe.

- Og så kan vi på lørdag vinde U/19-mesterskabet for 11. gang, hvis vi får et point i Esbjerg. Så det er gået  vanvittigt godt for os, uden jeg vil sælge skindet. Vi har en gennemsnitsalder på noget, der ligner 17,4 på det hold, og vi har nogle talenter i Mafra, uden at det skal tage noget fra dem på U/19-holdet, der har gjort det sindssygt godt. Så både dem, der er på vej, og de talenter, vi har i Superligaen, præsterer sindssygt godt, siger Flemming Broe.

FC Midtjylland startede søndagen med Jonas Lössl og Oliver Sørensen, mens Aral Simsir, Victor Bak, Valdemar Byskov og André Rømer kom på banen efter pausen. Alle seks har deres fodbolduddannelse på FC Midtjyllands ungdomsakademi.