• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCM-træner gør status: Resultater skaber store forventninger

FCM-træner gør status: Resultater skaber store forventninger
Foto: Jan Christensen/Getty Images

Klubben fra Herning og Ikast har øjne rettet mod transfermarkedet, men det er langt fra sikkert, at truppen forstærkes. Træner Jess Thorup er tilfreds med det, han har, men han ved også, at presset er stort på FC Midtjylland efter sæsoner med gode resultater, mesterskab og Europa.

Af Kenneth Jensen

I sommer var det Markus Halsti, Bruninho, Gustav Wikheim, Jonas Borring og Rafael van der Vaart, der skiftede til FC Midtjylland, og for et år siden hentede klubben Vaclav Kadlec, Nikolay Bodurov, Harmeet Singh med flere.

Men i dette transfervindue har FC Midtjylland endnu ikke hentet nye spillere til truppen, og med fem dage igen af transfervinduet er det slet ikke sikkert, det kommer til at ske. Træner Jess Thorup er klar til at arbejde videre med det, han har.

- Som udgangspunkt er vi godt tilfredse. Når man kigger et spadestik dybere - og det har gjort i juleferien - var der nogle ting undervejs (i efteråret, red.) med marginaler, held og uheld, men vi viste, at vi er på vej. Vi har en spændende trup. Selvfølgelig er Claus (Steinlein, red.) og jeg altid i løbende dialog med, hvad der rører sig på markedet, men om der sker noget eller ej, må vi se til, siger Jess Thorup til tipsbladet.dk.

Jess Thorup glæder sig i stedet over, at han nu har kontinuitet i truppen, hvor førsteholdet har sagt farvel til Marco Larsen, der er rykket til HB Køge på en lejeaftale.

- Omsætningshastighederne på spillertrupperne rundt omkring - og specielt i vores klub - har været rimelig høj. For et halvt år siden sagde vi farvel til nogle spillere i en ende af hierakiet, hvor det havde en indvirkning på efterårssæsonen. Vi har otte-ni af de helt unge i truppen, næsten en tredjedel er helt nye, og vi har 97'ere, der er kommet op og skal finde deres plads.

- Mange af de ting er vi i gang med at arbejde med, og det er en proces, der foregår i mange klubber. Der vil være perioder, hvor vi har bygget et hold op og kan holde fast i en trup i et år eller to, og så sker der stor udskiftning i truppen. Så bliver der bygget op igen, efter man lige har været nede og vende. Den proces er vi i gang med. Jeg synes, det er glædeligt, at vi umiddelbart har den samme trup som sidst, så skal vi bygge på nu, siger Jess Thorup, der ser styrker i truppen:

- Den er super fin. Jeg er meget tilfreds. Vi har mange unge med, for det er jo stadig en del af vores DNA, at vi skal være en talentudviklingsklub. Vi skal være med i toppen, og vi skal udvikle. Derfor skal vi også være forberedte på, at vi nogle gange skal have lidt flere af de unge i truppen, for på den måde lærer de at være en del af miljøet, og de lærer at begå sig i træning.

Forventningerne er store til FC Midtjylland, der for halvandet år siden vandt det danske mesterskab, men træner Jess Thorup beder om tålmodighed, for som artiklen her også indledte med, har der været stor udskiftning i truppen det sidste års tid.

- Det er super fint, at vi som så ung en klub har fået skabt store forventninger til os selv. Vi skal være en fast del af Europa og toppen af ligaen. Og hvis man kun ligger nummer tre, er man meget utilfreds på trods af, at man er i gang med at bygge noget nyt op. Det er sådan, det er, og det er det fede ved FC Midtjylland: Vi er ikke bange for at sige, at vi vil også gerne de ting, samtidig med at vi vil talentudvikle. Der er fortsat noget at arbejde med endnu.

Nøglen for FC Midtjylland, hvis utilfredshed skal blive til tilfredshed, er stabilitet. Holdet var for ustabilt, og bundniveauet var for lavt i efteråret. Men det er stort set samme trup, der spiller i foråret, og det er samtidig med nogle spillere, der har fået mere hår på brystet - for eksempel spillere som Patrick Banggaard, Rasmus Nissen og Mikkel Duelund. Derfor er der også tro på, at det kan blive et godt midtjysk forår.

- August var en hård måned for os. Vi var tæt på Europa for så at ryge ud, og så kom en god periode med to point i snit, og så sluttede vi dårligt af. Fodbold er sort-hvid, og derfor står det sidste indtryk også klarest. Vi er ikke helt tilfredse, hverken med stabiliteten eller slutningen på sæsonen.

- Det er sådan, det er i en klub som FC Midtjylland med vores resultater, mesterskab og når vi nåede så langt i Europa. Jeg har været her i halvandet år og har været med til 20 internationale kampe, Det er jo resultaterne, der skaber forventningerne, og nu er det ikke godt nok at ligge nummer tre i ligaen.

- Vi skal være tættere på og helst helt i toppen, og det er super fint, at vi har så mange ambitioner. Men det gør også, at når vi er i en periode, hvor vi lige er nede og vende eller ved at bygge noget nyt op, så skal vi være bevidste omkring omgivelserne, så de også er klare over, hvad det er, der rører sig, siger Jess Thorup.

FC Midtjylland spiller fredag forårets anden testkamp, denne gang mod Silkeborg IF på banen i Ikast. I første test blev det til 2-2 mod Vendsyssel efter to mål af unge Mikael Anderson.

Superliga

Mere Superliga

Fokus