Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-boss om Olsson: Jeg ved, at Kris er en vinder

Kristoffer Olsson fylder mest i FC Midtjylland, fastslår Thomas Thomasberg inden braget mod FC København.

FC Midtjylland brager fredag sammen med FC København i et topopgør i Superligaen.

Og værterne løber på banen med holdkammeraten Kristoffer Olsson, der i mere end en uge har ligget i respirator, i baghovedet. Det fastslår cheftræner Thomas Thomasberg.

- Man når igennem mange følelser. De fleste er relateret til bekymring, men de indeholder også håb og tro. Fodbolden er blevet sat i perspektiv.

- Både i forhold til hvor ubetydelig, den er, men samtidig kan man vende det rundt og se på den som en del af livet; at kunne være i et fællesskab og sammen med nogle om noget, man holder af og nyder i med- og modgang.

- Det, vi kan gøre, er, at få det bedste ud af det. Gøre noget ved det, vi kan gøre noget ved, og være der for hinanden. Vi reagerer forskelligt, og der har været plads til alle med den forskellighed, vi har i os, siger Thomasberg til klubbens hjemmeside.

Omkring 12.000 tilskuere forventes at være på lægtere fredag, når FCM og FCK med en sejr kan overtage førstepladsen i Superligaen fra Brøndby frem til minimum søndag aften.

Flere markeringer til ære for Olsson er planlagt.

- Der kommer en speciel stemning, og den skal vi se, om vi kan få det bedste ud af og bruge på den rigtige måde. Vi håber på en god kamp og en sejr. Jeg ved, at Kris er en vinder.

- Hvis han kunne sige noget til os, ville han fortælle, at vi skal gå ud give den alt, vi kan. Det er sådan, han er indrettet, når han spiller fodbold.

- Det er også et topopgør, men det glider lidt i baggrunden. Vi ved udmærket godt, den er vigtig og har betydning, siger Thomasberg.

FCK havde hjemmebane i efterårets to møder med FCM. Midtjyderne vandt 2-0 i ligaen, og københavnerne sejrede med 1-0 i pokalen.

/ritzau/