Brag af en kamp: FCM's overmænd deler med Arsenal

Sporting fik 2-2 mod Arsenal hjemme i Lissabon efter at have været bagud og foran undervejs.

Spændingen er intakt, inden Premier League-topholdet Arsenal i næste uge spiller returkamp mod portugisiske Sporting CP i Europa Leagues ottendedelsfinaler.

Torsdagens første duel mellem de to hold i Lissabon endte 2-2 efter et hæsblæsende og underholdende opgør, hvor begge hold var foran og havde chancer til flere mål.

I 16.-delsfinalen vandt Sporting samlet med 5-1 over FC Midtjylland, og torsdag fortsatte portugiserne de gode takter til en start.

Derfor var det lidt ulogisk, at Arsenal tog føringen midt i første halvleg.

Den talentfulde franskmand William Saliba var helt fri efter et hjørnespark og kunne med stor selvfølgelighed heade Arsenal på 1-0.

Hjemmeholdet kom med sit modsvar efter en lignende situation i den anden ende 12 minutter senere. Her var det Goncalo Inacio, der helt ugeneret fik lov til at stige til vejrs i det lille felt, så han kraftfuldt kunne heade udligningen i kassen.

Hjemmeholdet havde bud efter flere mål i første halvleg, men den sluttede 1-1.

Det var egentlig de engelske gæster, der kom bedst ud til anden halvleg og hurtigt fik et par gode chancer, men det var hjemmeholdet som tog føringen.

Ti minutter efter sidebyttet kom Paulinho først på en ripost og scorede fra nært hold til 2-1.

Få minutter senere var Arsenal-brasilianeren Gabriel Martinelli ved at lave årets mål efter en flot solotur, men efter at have afdriblet målmand Antonio Adán fik forsvarsspilleren Jeremiah St. Juste afværget den farlige situation med en glidende tackling.

Arsenal skulle dog hurtigt få udlignet alligevel, og det var ved lidt af en tilfældighed. Japaneren Hidemasa Morita var uheldig, da han afrettede et ellers ufarligt indlæg så meget, at den snød Adán og trillede i nettet.

Arsenal kan håbe, at en sygdomsramt Martin Ødegaard bliver klar til returkampen.

I Berlin måtte Union-keeper Frederik Rønnow pille bolden ud af nettet tre gange, men uden at tabe. Den tyske hovedstadsklub spillede 3-3 hjemme mod Royale Union Saint-Gilloise. Det giver også stor spænding inden returkampen i Bruxelles om en uge.

AS Roma vandt 2-0 hjemme over Real Sociedad, mens Leverkusen hjemme sejrede med samme cifre over Ferencvaros.