• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Malte L. Nørgaard

FCM's første afrikanske målmand drømmer om England

Foto: Getty Images

18-årige Mark Ugboh er den første afrikanske målmand i FC Midtjylland.

Af Malte L. Nørgaard

FC Midtjylland har store traditioner for at hente spillere i Nigeria og gøre dem til profiler; Sylvester Igboun, Paul Onuachu, Frank Onyeka og Raphael Onyedika er nogle af dem, der for alvor har slået deres navn fast i både Superligaen og Europa.

Men indtil nu har klubben aldrig haft en afrikansk målmand i førsteholdstruppen. Det blev der lavet om på for nylig, hvor nigerianske Mark Ugboh forlængede sin kontrakt i Herning og blev rykket op i førsteholdstruppen.

Et stort skridt, siger han selv til klubbens hjemmeside.

- Jeg får meget ud af at træne med førsteholdet. Da jeg kom hertil, havde jeg ikke troet, det ville gå så hurtigt, og jeg er glad for de fremskridt, jeg har gjort indtil videre. De målmænd, jeg træner med, har store kvaliteter. Jeg ser på, hvad de gør, og jeg prøver at kopiere dem. Hvis der er noget, jeg ikke kan, forsøger jeg at lære af dem i jagten på at blive endnu bedre, siger han og tilføjer, at han ønsker at spille i England på et tidspunkt:

- Min drøm er at spille i Premier League. Folk ser det som den mest kompetitive liga i verden, og jeg vil kæmpe alt, hvad jeg kan, for at ende der en dag.