• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Troels Bager Thøgersen

FCMs puslespil: Disse stjerner kan blive solgt

Foto: Getty Images

Transfermarkedet sover aldrig. Tipsbladet har set på, hvem der kan blive solgt fra de forsvarende danske mestre.

Af Troels Bager Thøgersen

Artiklen her er Tipsbladets trykte udgave fredag 14. maj 2021.

Hvem bliver, og hvem skal sælges?

Tipsbladet forsøger at lægge puslespillet for FC Midtjylland, hvor transferarbejdet rumler videre, selvom det meste i disse dage selvsagt handler om guldkampen.

Ud over de nuværende førsteholdsspillere har FC Midtjylland også 15 udlejede spillere, der skal tages stilling til, mens der også løbende skal tages stilling til, hvad der skal ske med profilerne fra U/19-holdet, når deres tid som ungdomsspillere er ovre.

Målmænd

Jonas Lössl er hentet til som førstemålmand, uanset hvad træner og ledelse i FC Midtjylland siger i omverdenen.

Jesper Hansen (i midten) er for god til at sidde på bænken.

Derfor er det oplagt, at Jesper Hansen skal videre, både fordi det ikke giver mening at have en så vellønnet spiller på bænken, og allervigtigst fordi Hansen er alt for god til at ikke at stå fast i en anden klub mindst et par sæsoner til.

Reservemålmand Oliver Ottesen skal også væk ved kontraktudløb til sommer, og så er spørgsmålet, om man bliver enig med Mikkel Andersen om en reserverolle og så henter Elias Rafn Ólufsson tilbage fra Fredericia, eller om kortene skal blandes igen med en ny reserve udefra.

Forsvar
I teorien kan alle fire startere samt Dion Cools blive solgt, men de bliver det naturligvis ikke på samme tid.

To må være det maksimale, når FCM har så høje ambitioner i Europa. Både anfører Erik Sviatchenko og Alexander Scholz har nok et halvt håndslag på at komme afsted, hvis det rette bud kommer, men det vil være tosset af FCM at sælge dem begge samtidigt.

Kommer der tilstrækkeligt gode tilbud på FCM's forsvarsspillere? Eller kan FCM igen lokke med et Europa-gruppespil?

Ideelt holder man på dem begge og sælger så Joel Andersson eller Dion Cools, mens man overtaler Paulinho til et år til, med mindre der kommer vilde tilbud (og de kan komme).

Rasmus Nicolaisen, udlejet til Portsmouth, skal man enten have tilbage i rotation med den nuværende gardering Daniel Høegh i tilfælde af et midtstoppersalg, eller også skal han sælges.

Raphael Nwadike, en 20-årig nigerianer udlejet til Fredericia og med kontrakt til 2025, kunne vende tilbage og være gardering i både midterforsvaret og på midtbanen.

Midtbane
I FC Midtjylland håber man på, at Brentford rykker op i Premier League, for så kunne det være oplagt at sælge Frank Onyeka til søsterklubben, hvis ellers Premier Leagues pointformel efter Brexit giver mulighed for det.

Ellers skal Onyeka skydes afsted til anden side – der dur ikke at sylte ham igen, som man gjorde i 2020, hvor Onyeka i egen bevidsthed havde tydelig lovning på et skifte.

Jens-Lys Cajuste kunne sagtens vise sig at være den mest attraktive spiller på transfermarkedet overhovedet efter FC Nordsjællands Kamaldeen Sulemana, der ligner et sikkert salg allerede omkring sidste kamp eller kort inde i sommervinduet.

Cajuste bør FCM gøre alt for at holde på, men pengene kan blive for gode for den dygtige boldspiller, der er velsignet med god fart, mod, fin fysik og en hurtig opfattelse af spillet, der gør ham til en klar kandidat til en Top 5-liga til sommer eller om få år.

Evander har nu spillet alle tre centrale positioner, 10'er, otter og sekser, for FC Midtjylland, og dukker det rette tilbud op, bør brasilianeren nok sælges for at skabe rum til de næste unge spillere og for at sikre større klarhed om den rolle som 10'er, Pione Sisto gerne vil have fast.

Kraev kommer tilbage fra leje men bliver nok solgt, og så kunne man passende bringe Victor Torp ind i rotationen, med mindre der er en ny, dygtig og ung Smartodds-spiller linet op – listen med mulige køb findes selvsagt.

Kantspillere
Man skal aldrig sige aldrig, men det virker for tidligt for FC Midtjylland at lytte til tilbud til de to største offensive midtbaneprofiler, Anders Dreyer og Pione Sisto, selvom de to spillere givetvis mener noget andet.

Det vil ligne FCM dårligt at lade en landsholdsspiller som Awer Mabil gå på fri transfer til sommer næste år.

Til gengæld ligner Awer Mabil en spiller, der skal videre.

Med kontraktudløb i 2022 og en primær rolle som rotationsspiller er tiden inde til, at Mabil finder en klub i en lidt større europæisk liga eller rykker til en topklub i en af de velbetalte asiatiske ligaer, hvor Mabil som australier tæller på en særlig kvote ved siden af den sædvanlige udlændingekvote for sydamerikanere, europæere og afrikanere.

Gustav Isaksen kunne være en overvejelse for udlandet, men det er nok svært at finde en klub, der vil betale nok, og som er attraktiv nok for U/21-landsholdsspilleren.

Angrebet
I angrebet er det spændende, om Luca Pfeiffer nærmer sig en rolle, eller om springet til toppen af dansk fodbold fra 3. Liga var for langt til, at det nogensinde kan blive overvundet.

Júnior Brumado tror trænere og ledere enormt meget på, så han ligner det mest sikre kort i næste sæson.

Scorer Sory Kaba et par mål til i de tre sidste runder, skal vi ikke udelukke et stort skifte til udlandet, hvis nogen får brug for en høj og hårdtarbejdende angriber.

Efter en sæson med fremgang tror man i FC Midtjyllands ledelse på, at Kaba er endnu mere værd til næste år. Så kun det rette, efterhånden meget store, tilbud, eller en kombination af et tilbud og at en decideret drømmeangriber på FCM og Smartodds' indkøbsliste bliver tilgængelig, kan betyde et Kaba-farvel i år.

Udlejede Mayron George skal stensikkert udlejes eller sælges, og så dufter det også af en ny udleje af Casper Tengstedt, der har bøvlet med skader i Horsens. Det kunne godt være, at et år i 1. division i selvsamme klub ville give mening.

Endelig ser det sandsynligt ud, at Lasse Vibe stopper ved kontraktudløb 30. juni. For FC Midtjylland er der ikke megen idé at have en ældre spiller i truppen som gardering, hvis der ikke er nogen intention om at bruge ham frem for de otte-ti år yngre og langt mere salgbare angribere, man satser på.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020