• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mads Bye Marboe

FCN-assistent inden AGF: Sidst fik vi en tur i maskinen

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland-assistent Frank Hjortebjerg forventer en svær kamp mod AGF onsdag aften.

Af Mads Bye Marboe

AGF var altdominerede og kunne have vundet større, end man gjorde, da århusianerne sidst mødte FC Nordsjælland.

Det erkender man også i Nordsjælland-lejren, hvor assistenttræner Frank Hjortebjerg og co. kunne glæde sig over, at det ikke blev til mere end et 2-1-nederlag.

- Det var ikke rart for os. Vi fik en tur i AGF-maskinen. Som jeg husker det, var det en kamp på deres præmisser. Fra start til slut. Vi havde svært ved at spille ordentligt igennem deres pres, hvorefter vi røg ind i nogle grimme omstillinger imod os, indleder Hjortebjerg over for klubbens hjemmeside og tilføjer:

Læs også:David Nielsen inden afgørende kampe: Alt afhænger af os selv

- Jeg er sikker på, at det var en kamp, som forløb lige præcis, som de havde skrevet i manuskriptet. Man må bare sige, at AGF jo har udviklet enorm stærk sammenhængskraft i deres hold. Jeg synes, de er meget ydmyge og meget afklarede med, hvad de gerne vil. De slår ikke et større brød op, end de kan bage.

- Deres fundament er simpelthen så solidt. Og hvis jeg skal bruge en kliche, så bærer det tydeligt præg af, at alle sejler i samme retning for dem lige i øjeblikket. Det er jo bare godt arbejde af både spillere, trænere og alle i klubben. Det er stærkt at bygge sådan en sammenhængskraft op. Det må man bare have respekt for.

AGF er inde i en forrygende stime og overtog andenpladsen i Superligaen ved at besejre FC København med 4-2 søndag aften, men FC Nordsjælland har en plan for, hvordan David Nielsens mandskab kan overvindes.

Læs også:Dødt løb i toppen: Sådan afgøres topscorertitlen

- Noget af det AaB har haft succes med, er, at de har fået AGF til at forsvare sig baglæns. De har fået dem til i højere grad at løbe ned mod deres eget mål, fordi AGF er mest komfortable, når de har spillet foran sig. På den måde kan de presse fremad derfra, så de kan tvinge modstanderne til at begå fejl. Og så straffer de dem. Det har AaB undgået.

- AGF har det klart bedst, når de ikke har bolden ret meget. De trives, når de forsvarer og kan køre nogle meget korte angreb. De praktiserer ud fra en kompakt og hårdt pressende defensiv, hvor de går hurtigt til angreb, når de erobrer bolden, lyder det fra Hjortebjerg.

Kampen fløjtes op klokken 18.00 onsdag.

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 34. spillerunde

Læs også:Optakt: FC Nordsjælland - AGF

Læs også:Udenlandsk investor vil købe sig ind i AaB

---------------------------

Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus