• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCN-lejr om lærestreg: Gav mening på taktikbrættet

Foto: Getty Images

FC Nordsjælland-analytiker Frederik Birk kan godt se, at det blev for nemt for FCM-forsvaret søndag.

Af Oliver Okstrøm

FC Nordsjælland trak sig ud som sejrherre i det første møde mod FC Midtjylland i mesterskabsspillet med en 3-2-sejr i Farum. Men i kampen efter i Herning blev de sat på plads med et nederlag på 0-3.

I den sidstnævnte kamp måtte FCN-mandskabet undvære både Mads Døhr Thychosen og Kamaldeen Sulemana, og blandt andet dét fik en vis betydning, da man i stedet sendte mere boldfaste spillere ind, fortæller klubbens analytiker Frederik Birk.

- På taktikbrættet gav det mening inden kampen, men det lykkedes ikke helt i praksis. Fordi det der kom til at ske, var, at vi spillede rigtig mange korte pasninger i vores opbygningsspil, uden at vi for alvor truer dybt i banen, hvorfor vi ikke får strukket deres bagkæde eller tvinger dem til at forsvare sig tilbage i banen, siger han og fortsætter:

- Og så blev det meget let for Scholz og Sviatchenko at forsvare fremad, træde op og understøtte i det overtalsspil, som vi forsøgte at skabe på midtbanen med de her boldfaste spillere inde centralt, hvor vi jo på papiret var 4-mod-3, lyder det fra Frederik Birk.

Her erkender han, at når de to midterforsvarere ikke oplever en særlig trussel i dybden, så er de for gode til at sætte deres duelspil og pres frem i banen - og så bliver undertallet udlignet.

- Og når det sker, bliver rummene så små inde centralt, at vi bliver tvunget mere og mere baglæns, inden deres pres sommetider tvang os til at lave en længere chipbold, som også fodrede Midtjyllands stærke duel- og luftspil, forklarer FCN-analytikeren.

Føromtalte Scholz var efter kampen ude og pege på, at FCM nok skal smide point igen senere i sæsonen. Læs mere om det her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus