Video : Tipsbladet
Superliga

FCN-profil rygtet væk: Interessen er skyhøj

Der er enorm interesse for Ernest Nuamah, bekræfter FC Nordsjælland-sportschef Jan Laursen.

Ernest Nuamah er en eftertragtet herre, og til mandagens Superliga-opgør mod AGF er den talentfulde kantspiller sat på bænken.

FC Nordsjælland-sportschef Jan Laursen bekræfter i TV3 Sports optakt til kampen, at interessen for Nuamah er stor.

- Den er skyhøj takket være hans præstationer, og også fordi han spiller på et rigtig, rigtig dygtigt hold, som over lang tid har præsteret rigtig godt. Det gør jo også, at der bare er flere ting i spil, og det er ofte en lidt forfærdelig tid.

- Jeg siger, det er værre den dag, der ikke er nogen, der ringer, men generelt for spillere og egentlig også trænere er det rigtig svært at håndtere det, samtidig med at du skal topperforme. Der sidder 15-20.000 og holder øje med alle dine aktioner. Derfor er der helt okay, også i Ernests tilfælde, at der kan være situationer, hvor man lige har brug for at trække vejret. 

Jan Laursen ønsker imidlertid ikke at sætte et beløb på, hvor meget FC Nordsjælland vil have for Nuamah.

- Selvfølgelig er det enormt vigtigt, at vi får de bedst mulige transfers, men vi har heldigivs et ejerskab, som føder pengene tilbage i akademierne og også giver muligheder til dem, der ikke bliver topspillere. Så der er så meget motivation i det, vi gør. Vi siger også til klubberne, at vi kæmper for hver en euro.

- Men samtidig skal vi også hele tiden overvejen: hvad er det bedste match? Vi prøver at kigge lidt mere langsigtet. Vi kan ikke vide det, men vi kan godt tage en klub, der betaler lidt mindre, hvis det føles som et bedre sted for spilleren. Så må vi skrue lidt op for videresalgsprocenterne, bonusserne og så videre.

- Det er ikke sådan bare iskoldt, hvem der kan betale mest. Men når der er en spiller som ham her, som er så dygtig og egentlig også så stærk i sin tro på, hvor langt han kan nå, så er der ingen grund til at holde sig tilbage. Det bliver ikke de sværeste forhandlinger, for der er mange, der godt kan se, at det er værd at betale lidt ekstra for.

For nyligt blev mægtige PSG kædet sammen med Nuamah. FCN-bossen vil hverken be- eller afkræfte, at det er sandt.

- Det har jo stået flere steder, at de også har været på banen. Der er rigtig mange interessante klubber, men som vi også siger til spillerne: det er ikke logoet, der er det vigtigste, men hvad der er inde bagved, og hvad planen er.

Ernest Nuamah har lavet 19 mål og 4 oplæg i 44 kampe for FC Nordsjælland.