• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga TROELS BAGER THØGERSEN

Fedt for Uhre: Nu er CV og NF til Brøndby-eksamen

Foto: Getty Images

MENING: Så gik den ikke længere for Brøndby, der mister Mikael Uhre til Philadelphia Union: Det er fedt og fortjent for angriberen, og en stor eksamen for Brøndbys succesduo på sidelinjen.

Af TROELS BAGER THØGERSEN

Philadelphia Union?!

Det var ikke lige den destination, jeg havde forestillet mig, når Ekstra Bladet og B.T i de senere uger og måneder fortalte om mulige tilbud og forbindelser til en angriber, mange efterhånden har set nok var den bedste i Superligaen.

Men nu lader det til at blive virkelighed - Uhre flytter til USA, og Carsten V. Jensen, hans folk og cheftræner Niels Frederiksen har nu ni dage til at finde ud af, hvem afløseren skal være, og om der skal hentes en.

Forstå mig ret - selvfølgelig skal en så dygtig spiller som Mikael Uhre erstattes, men det står ikke skrevet i nogen lov, at afløseren skal hentes nu, og at de tilgængelige millioner ellers går op i røg.

Man må dog håbe, at de potentielle afløsere er linet godt op, og mon ikke også det er tilfældet, for Uhres evner og muligheden for et skifte var noget af det mest oplagte med snart kun 11 måneder til kontraktudløb.

Er Philadelphia Union for uambitiøst?

Det er selvfølgelig ikke Premier League eller en oprykningskandidat i Championship, som Teemu Pukki skiftede til i Norwich.

Men hvis det er det her, Mikael Uhre vil i stedet for en stor kontrakt i Kina eller Mellemøsten og tilsvarende stor usikkerhed om lønnen og de sportslige udsigter, eller i stedet for en mellemklub i en af de større men ikke helt store europæiske ligaer, så er det ham vel undt.

Ok, nærværende er skrevet, mens undertegnede chefredaktør er iført en Philadelphia Eagles-hoodie, så jeg forstår bestemt fascinationen ved byen, hvor den relativt nye klub Union er kendt for at have nogle fede fans med krudt i, og hvor sporten er i reel vækst, selvom der stadig er lige vel mange ældre spillere i MLS.

Men altså: En spiller, der blev droppet fra SønderjyskE, samlede karrieren op i Skive, mens han ordnede fakturaer på deltid i Foodservice Danmark, han må gøre lige, som han vil, og han kommer til at spille fede kampe i hele USA på et godt, sportsligt niveau, mens han kommer til at tjene som aldrig før i en alder af 27 år.

Man får altså ikke kylet kæmpelønninger i nakken som Superliga-spiller i den alder, som i transfersammenhæng ikke er hverken ungt eller midaldrende men faktisk omme på den anden side af den typiske værdi-top af karrieren.

For Brøndby er situationen ventet, men derfor bliver det stadig svært at forhandle den rigtige spiller fri og at tilpasse spillet, hvor så meget var bundet op på Uhre, for slet ikke at tale om at blive lige så målfarlig uden den effektive afslutter, der må være kandidat til at have leveret de største forbedringer af evnerne som afslutter så sent i karrieren.

Har Brøndby afløseren i truppen? Næppe, dertil scorer Simon Hedlund for lidt og er nok for anderledes, og Divkovic og de unge spillere fra talentafdelingen lyder ikke at være der.

Så nu venter den store transfereksamen: Er afløseren så linet op, at han kommer nærmest samtidig med, at Uhre-transferen bliver helt officiel, eller skal vi hen til 31. januar?

Det er næsten utopi at tro uanset, at man vil stå lige så godt om en måned med en ny angriber end man havde gjort med Mikael Uhre.

Brøndby lader en skattet spiller tage afsted, når han gerne vil og så sandelig fortjener det, hvilket der også kan være en værdi i på sigt.

Respekt for at følge strategien, selvom man kun er fem point førstepladsen efter den forrygende slutspurt i efteråret.

Hvis CV og Niels Frederiksen løfter denne opgave og kan holde Brøndby aktuel i en guldkamp uden Uhre, vil det fagligt nærmest være stærkere end det ellers flotte guld, man vandt for otte måneder siden.