Video : Tipsbladet
Superliga

Fik nej til at hente Oscar Schwartau

Superliga-klub prøvede at hente Oscar Schwartau i Brøndby IF.

I Hvidovre IF har man en charmerende tilgang til transfervinduer, hvor sportschef, Peter Lassen, som oftest ikke lægger skjul på hvilke positioner og navne, som han godt kunne tænke sig at tilknytte.

I januar gik men benhårdt efter en løbestærk 8'er, som kunne være med til at fylde feltet op.

Oscar Højlund og Fredrik Carlsen var Peter Lassen begge ud at ytre sit ønske om at tilknytte, men der var faktisk også et par andre navne, som han forsøgte sig på i løbet af januar.

Det fortæller han i Viaplays programserie om Hvidovre IF Outsiderne, som man så en lille snas af i optakten til klubbens møde med Randers FC søndag eftermiddag.

- Magnus Westergaard i Viborg, Schwartau i Brøndby og en Højlund (Oscar, red.) i FCK var faktisk dem, som jeg prøvede på, men jeg fik et respektfuldt nej. Sådan er det jo en gang i mellem, siger sportschefen i smugkigget fra serien.

Når Peter Lassen siger "prøvede på," så har det formentlig været i et forsøg på at lande dem på lejeaftaler frem til sommer, da Hvidovre ikke har et budget, hvor man kan købe spillere af den kaliber. Så langt nåede man dog ikke, da tommelfingeren blev vendt nedad.

Det blev dog til et "ja," da Peter Lassen også spurgte på 18-årige Thomas Jørgensen fra FC København. Ham har nedrykningskandidaterne hentet på en lejeaftale frem til sommer.

- Jeg plejer jo godt at kunne få, hvad jeg vil have, men denne gang kunne jeg ikke få min vilje. Jeg får den alligevel lidt med hensyn til Thomas (Jørgensen, red.), som jeg er rigtig glad for, lyder det fra Peter Lassen.

Thomas Jørgensen kom til Hvidovre som en af profilerne på FC Københavns U19-mandskab og fik søndag i nederlaget på 1-3 til Randers sin debut. Han startede på banen og blev udskiftet med omkring ti minutter igen.

Lejesvenden skal frem til sommer forsøge at hjælpe Hvidvore IF til endnu en sæson i Superligaen, selvom det ser mere end almindeligt svært ud. Aktuelt har man 12 point og en markant dårligere målscorer op til Viborg på den rigtige side af stregen.