Superliga

Fischer som Bendtner og Eriksen

Viktor Fischer får ikke debut i Superligaen, inden han tager til Ajax, og han skriver sig dermed ind i en række af store danske spillere, der ikke nåede Superligaen, inden de tog til udlandet.

Jon Dahl Tomasson, Daniel Jensen, Per Krøldrup, Nicklas Bendtner, Lasse Schøne, Christian Eriksen og Nicolai Boilesen. Det er nogle af de navne, der aldrig nåede at få debut i Superligaen, inden de drog ud for at gøre karriere i udlandet.

Endnu et talent er på vej ind på den liste, for til sommer skifter angrebstalentet Viktor Fischer til Ajax på en treårig kontrakt, og mens Fischer løber rundt i Serbien og spiller EM for det danske U/17-landshold, for hvem han i øvrigt i går scorede målet til 3-2 i sejren over de serbiske værter, fastslår cheftræneren for FC Midtjyllands Superliga-hold Glen Riddersholm, at der ikke vil blive givet gaver til Fischer i form af debut i Superligaen inden sommerskiftet.

- I og med at Viktor har været meget væk på forskellige klubbesøg, landsholdsrejser og kontraktunderskrivelse i udlandet, har han ikke trænet tilstrækkeligt i klubben til, at han kan blive et tema til Superliga-holdet. Klubben har valgt at sælge ham, og det må jeg forholde mig til, siger træner Glen Riddersholm til tipsbladet.dk og fortsætter:

- Han kunne have været en del af fremtiden i den her klub, for han er en super dygtig angriber med et stort potentiale, men vi må også huske på, at positionen som angriber kræver stor ekspertise. En angriber slår ikke igennem som 18-19-20 årig. Derfor vil jeg heller ikke spekulere i at give debut til en dreng, der endnu ikke er fyldt 17 år, og som forlader klubben til sommer.

LÆS OGSÅ: Fischer vil savne kærligheden

I FC København har man valgt at give Viktor Fischers holdkammerat på U/17-landsholdet Kenneth Zohore masser af spilletid i Superligaen. 15 kampe er det i alt blevet til indtil videre. Netop eksemplet Zohore bruger Riddersholm til at beskrive problematikken i at bringe en ung angriber for tidligt ind på et førstehold.

- Ingen spillere bliver notoriske målscorere som 17-årige. Se på Fernando Torres og Didier Drogba. De har vel scoret en otte-ni mål i sine første 70 kampe som seniorspiller. Hvis jeg må lave en sammenligning, kan du se på Kenneth Zohore i FC København. Han er ikke hamret igennem. De unge angribere vil helt naturligt have udfald, når de får channcen.

- Det her er benhård business, og det handler virkelig om timing, når du skal føre en ung spiller ind på et hold. At give en ung spiller et par kampe på førsteholdet for at gemme ham væk et par år hjælper ikke. Han kan knække nakken på de mentale mekanismer, ligesom han slet ikke er færdigudviklet. Det er et langt sejt træk for en ung spiller at slå igennem som senirospiller, og der er meget få 17-årige, der går ind og går en forskel med det samme, siger FCM-træneren.

Det danske U/17-landshold med Viktor Fischer er optaget af EM frem til senest 15. maj, hvor finalen spilles. FC Midtjylland og resten af Superligaen går på sommerferie efter 33. spillerunde den 29. maj.