• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Fischers bror spillede sammen med ung Stage: Mange følte sig truet af ham

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Da Jens Stage var teenager, spillede han sammen med Magnus Fischer, og nu deler han omklædningsrum med lillebror Viktor i FCK. Her fortæller Magnus Fischer om teenageren Stage, der ikke lod sig skræmme af de ældre spillere, og som han har fulgt på sidelinjen siden dengang.

Af Anders Dehn

Magnus Fischer kan ikke huske præcis, hvor gammel Jens Stage var, men i hvert fald ung. Teenager. For før han kom til Brabrand IF og debuterede som 16-årig, begyndte han at træne med IF Lysengs Danmarksserie-hold.

Der spillede Stage så med folk, der var fem-ti år ældre end ham selv, blandt andet Magnus Fischer, der er storebror til Stages nuværende holdkammerat, Viktor. Og selv om der er langt fra Danmarksserie-teenager til FCK-spiller, skinnede talentet igennem fra begyndelsen.

Læs også: Optakt: FC København - AGF

- Jens kom op fra de unge rækker i Lyseng og blev ret hurtigt gjort til den næste dygtige spiller i Lyseng, kunne man godt høre på trænerne, så derfor han fik lov til at træne med, fortæller Magnus Fischer til tipsbladet.dk.

- Før i tiden var Lyseng en klub, hvor talenterne blev distribueret videre til AGF og Brabrand, men de seneste år har de kunnet køre dem op i deres egen Danmarksserie-trup, før de skiber dem videre. Jens var en af de allerførste, der markerede den overgang for Lyseng. Fra en klub, hvor talenterne blev snuppet som 13-årig, til at kunne tilbyde spilletid i Danmarksserien. Det siger noget om Jens’ talent.

Den kan lyde som et frygtindgydende foretagende for en ung knægt at træne og spille med voksne mænd, men ifølge Magnus Fischer tog Jens Stage det i stiv arm. For hvis han havde nogen frygt, skjulte han den godt bag sin kærlighed til spillet. Det mærkede holdkammeraterne også.

- Noget af det, man kunne se på Jens fra starten, var, at han elskede bare at spille fodbold. Han var helt simpelt bare glad for at spille fodbold. Det overskyggede, at man som ung godt kan blive nervøs ved at spille med fyre, som er så mange år ældre. Det gjorde også, at han gik ekstremt uimponeret til det. Det, kan jeg huske, var også noget, vi andre snakkede om, siger Magnus Fischer.

Stage var skideirriterende
Han skiftede selv med sin lillebror til FC Midtjyllands akademi i 2009, men elitekarrieren var allerede en saga blot, da Jens Stage kom op på hans Danmarksserie-hold. Hvilket måske var godt.

For selv om Magnus Fischer spillede på den defensive midtbane, følte han ikke samme trussel fra opkomlingen, som nogle af holdkammeraterne gjorde. I stedet forsøgte han at tage unge Stage under sine vinger.

- Selv i Danmarksserien og Jyllandsserien er det konkurrencesport, så jeg tror, mange har følt sig truet af, at Jens var så dygtig, som han var. Men jeg havde ret meget lagt drømmen om professionel fodbold på hylden, og samtidig var jeg viceanfører, så jeg påtog mig rollen at snakke så meget med ham som muligt. Det var tydeligt, at han ville blive en god spiller, og at han ville kunne komme videre.

Det, Magnus Fischer især husker fra sine samtaler med Jens Stage, var dennes evne til at lytte. Hvor man på nogle nemt kan fornemme, at visdommen ryger ind ad det ene og ud af det andet øre, lyttede Stage. Var hele tiden nysgerrig. Hvordan modtog man bedst bolden? Hvordan vendte man med den? Hvordan blev han bedre?

Jens Stage blev så hurtigt så god, at han kom til Brabrand IF, hvor han debuterede i 2. division fem dage før sin 17 års fødselsdag. To år senere trådte han endnu et skridt op ad den århusianske fodboldstige, da AGF købte ham fri.

Denne sommer solgte klubben ham så videre til FC København for et rekordbeløb, og i al den tid har brødrene Fischer fulgt ham.

- Han er en del af en vennekreds, som mange af mine yngre venner er en del af. Så jeg har kunnet følge ham lidt fra sidelinjen. Og så er det bare sjovt, at jeg har spillet med ham. At han så spiller med min lillebror nu, er bare en god historie, siger Magnus Fischer, der i årenes løb har talt med sin kendte lillebror om Jens Stage.

- Det har jeg flere gange. Viktor kan også godt huske ham fra dengang, jeg spillede med ham. Viktors indtryk af Jens har altid været rigtig godt. Når Viktor har spillet mod AGF, har Jens altid været en af dem, han snakkede med efter kampen. 

Nogle gange har Jens Stage måske endda leveret et lige lovligt godt indtryk. Eksempelvis ved at score i begge kampe mod FCK i sidste sæson.

- På det tidspunkt har Viktor nok syntes, Jens var skideirritende, griner Magnus Fischer.

- Men når alt kommer til alt, tror jeg, at hvis der var én, Viktor kunne unde score mod FCK, var det Jens.

Fredag aften får Jens Stage så mulighed for at score for FCK mod AGF, når man står over for sit gamle hold for første gang. Men en Fischer har han stået ved siden af før.

---------------------------

Se FC København vs. Piast Gliwice i Europa League-jagt på Dplay med specialtilbud til Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus