Video : Tipsbladet
Superliga

Fjerde år i træk: Tocifret millionoverskud i AGF

AGF præsenterer et tocifret millionoverskud for fjerde år i træk.

AGF har onsdag præsenteret en årsrapport for 2021/22, og det er med godt nyt for "De Hviie".

For selvom sæsonen 2021/22 var en sportslige skuffelse, kan klubben for fjerde år i træk glæde sig over et tocifret millionoverskud for regnskabsåret. Nærmere bestemt er overskuddet fra 1. juli 2021 til 30. juni 2022 på 11 millioner kroner før skat. 

"Koncernens resultat er positivt påvirket af forøgede sponsorindtægter, offentlige tilskud samt afholdelse af stadionkoncerter," skriver AGF endvidere i selskabsmeddelelsen.

I meddelelsen fortæller bestyrelsesformand Lars Fournais:

- Trods et sportsligt udfordrende år kan vi for fjerde regnskabsår i træk præsentere et tocifret millionoverskud. Det vidner om en sund, bæredygtig forretning, der står på flere ben og er begunstiget af en flot opbakning fra samarbejdspartnere, sponsorer, aktionærer og fans.

- Resultatet skal endda ses i lyset af, at vi har investeret betydeligt i den sportslige sektor, og det er vores ambition, at vi fortløbende kan blive ved med at lægge lag på vores sportslige konkurrenceevne i bestræbelserne på at blive en etableret del af toppen af dansk fodbold og med tiden blandt de bedste fodboldklubber i Skandinavien. Det skal et nyt stadion i høj grad også bidrage til, og vi ser frem til, at første spadestik skal tages om godt et år.

Af selskabsmeddelelsen fremgår det, at personaleomkostninger - herunder øgede udgifter til den sportslige sektor - er steget fra 87 millioner kroner i 2020/21 til 97 millioner kroner i 2021/22. Medregnet her er også omkostningerne ved at ophøre samarbejdet med David Nielsen. 

Forventer endnu et overskud næste år
Årets overskud kommer vel at mærke for perioden, inden klubbens rekordsalg af Albert Grønbæk til Bodø/Glimt for i omegnen af 25 millioner kom i stand. Det store salg regnes derfor først med i næste årsregnskab.

For regnskabsåret 2022/23 forventer AGF desuden et overskud på mellem 0 og 20 millioner kroner, lyder det.