Video : Tipsbladet
Superliga

Første gang i to år: Solbakken overværede FCK-kamp

Ståle Solbakken så tirsdag en FC København-kamp fra sidelinjen for første gang siden sin fyring i storklubben.

Pludselig stod han der igen.

Ikke siden fyringen i oktober 2020 har Ståle Solbakken overværet en FC København-kamp fra sidelinjen, men tirsdag aften sad han på tribunen, da de danske mestre mødte Viking FK i en testkamp i Portugal.

Bevares, hovedattraktionen for den norske landstræner var ikke FC København, men derimod sønnen Markus Solbakken, der var med for Viking, men ikke desto mindre trådte Ståle Solbakken ind på et område, han ikke har betrådt i snart to-et-halvt år. 

Han fortæller, at han er begyndt at se flere og flere FCK-kampe i TV'et. 

- Efter at Jacob (Neestrup, red.), Hjalte (Bo Nørregaard, red) og Stefan (Madsen, red) har taget over, er jeg begyndt at følge med igen. Jeg så en del kampe før jul - dog ikke LIVE - og følger mere med i FCK nu, end jeg har gjort i halvandet år, siger Solbakken til FCK-fanmediet Kvart i Bold.

Opgøret mellem FC København og Viking var altså Ståle Solbakkens første FCK-kamp siden fyringen, men nordmanden har stadig ikke været i Parken, siden han fik sparket i nationalarenaen. Han ved ikke, om han har lyst til at dukke op igen.

- Jeg har det godt med alle drengene (spillere og trænere, red.) og har intet at udsætte på dem, men der er andre i klubben, som først skal komme med nogle indrømmelser. Jeg er en stolt mand. Jeg elsker FC København, og det er personer, som skaber kultur. Nogle af dem er tilbage nu, men der er stadig folk over dem, som jeg nok gerne vil slippe for at se på noget tid endnu, siger Solbakken.

Testkampen mellem FC København og Viking FK endte i øvrigt 0-0, hvorefter nordmændene vandt i straffesparkskonkurrence - blandt andet takket være en scoring af Markus Solbakken.