• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League /ritzau/

Dansker kan gøre ende på 23 års PL-fravær: En drøm

Foto: Getty Images

Nottingham Forest kan søndag få comeback til Premier League med en playoffsejr over Huddersfield på Wembley.

Af /ritzau/

Nottingham Forest hører historisk til blandt Englands store klubber, men det er skabt på fortidens meritter.

Klubben har rundet 23 års fravær i Premier League, men søndag kan den skaffe sig adgang til et comeback i den bedste engelske række.

Forest er således den ene part i kampen, der ofte kaldes den mest værdifulde inden for fodbold, nemlig playoff-finalen i den næstbedste række, Championship, hvor der er en billet til Premier League på spil.

Rent økonomisk er der mere end en milliard kroner på spil, når Forest på selveste Wembley Stadium tørner sammen med Huddersfield, der senest optrådte i Premier League i 2019.

Huddersfield vandt tre engelske mesterskaber i årene fra 1924 til 1926, men flere fans vil nok huske, at Forest var en gigant i engelsk fodbold.

Klubben vandt sit hidtil eneste engelske mesterskab i 1978, og titlen blev brugt som springbræt til at vinde Mesterholdenes Europa Cup i både 1979 og 1980.

Inden søndagens brag opfordrer Forest-træner Steve Cooper da også sine spillere til at lade sig inspirere at fortidens helte.

- Stå på skuldrene af dem og omfavn fortiden. Det, der er på spil, giver en enorm motivation. Det vil være en drøm at opnå, siger Steve Cooper ifølge nyhedsbureauet AFP.

Der var ellers ikke meget, der tydede på, at Forest skulle kæmpe med om oprykning, da Cooper tiltrådte i slutningen af september efter fyringen af Chris Hughton, som blot havde hentet et point i de første syv runder.

Siden strøg Forest mod toppen og sluttede på en fjerdeplads, der gav adgang til playoff-slutspillet om den sidste oprykningsplads.

- Jeg har altid haft den tankegang, at man skal sigte efter det maksimale. Det har vi stræbt efter hele tiden og taget det skridt for skridt. Det har været en udmattende, men spændende sæson, siger Cooper.

Han råder blandt andet over danske Philip Zinckernagel, der forventes med i søndagens startopstilling.

Kampen har kickoff klokken 17.30.

/ritzau/