• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

- Forhåbentlig er det et venskab, der holder ved

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FC København gør klar til et emotionelt farvel til Carlos Zeca.

Af Ole Hoffskov

Det er tid til at sige farvel.

Efter seks år i FC København - de fleste af dem som anfører - takker Carlos Zeca af i den danske hovedstad for at vende hjem til Grækenland, hvor han onsdag blev præsenteret som ny spiller i Panathinaikos.

De seneste to år har været en lang nedtur for Zeca, som har fået sæsonerne ødelagt af korsbåndsskader, men alligevel går kaptjanen fra borde i FC København som en legende og ikke mindst som en person, hans snart tidligere holdkammerater kommer til at savne.

- Zeca har betydet sindssygt meget for FC København. Han er en af de spillere, som jeg har spillet flest kampe sammen med, så personligt har han også haft stor betydning for mig. Vi har ligget ved siden af hinanden på midtbanen rigtig mange gange og i mange store kampe, og vi har altid stolet blindt på hinanden, siger Rasmus Falk til Tipsbladet og fortsætter:

- På det punkt er fodboldens verden jo speciel, og nu skal jeg sige farvel til en mand, jeg har gået op og ned ad i seks år. Jeg kommer til at savne Zeca rigtig meget – og ikke kun på fodboldbanen. Forhåbentlig er det et venskab, der holder ved.

Også FC København-træner Jacob Neestrup bøjer sig i støvet for 34-årige Carlos Zeca.

- Zeca er vel en af de spillere, om hvem man for alvor kan sige, at han har en never give up-attitude. Det er en stor spiller, og det har han været i medgang, men ikke mindst i modgang. Han har vundet titler, men også været en del af FC København i svære sæsoner, hvor han har været med til at holde os oppe.

- Desværre for ham slutter han af med to korsbåndsskader, og hvis man ikke kunne lide ham i forvejen, tror jeg, at man ville kunne lide ham, hvis man så, hvor meget han har gjort, selv om han ikke har haft en rolle på banen, lyder det fra FC Københavns cheftræner.

Carlos Zeca nåede 193 kampe for FC København - om godt en uge kan han være med til at fejre sit tredje mesterskab med den danske hovedstadsklub, hvis FCK gør arbejdet færdigt i Superligaen.