Video : Tipsbladet
Superliga

Forklarer: Derfor mødte Holch Povlsen ikke op

Den nye FCM-majoritetsejer Anders Holch Povlsen var ikke til at finde til hans store dag i klubben.

Anders Holch Povlsen står nu noteret for 95,5 procent af aktierne i FC Midtjylland. Det blev konstateret ved et pressemøde i klubbens nye faciliteter i Ikast, men hvor var hovedpersonen selv? 

Ikke i Ikast i hvert fald, og det havde FCM-direktør Claus Steinlein en forklaring på foran den fremmødte presse, hvor han pegede på, at det heller ikke var sådan den nu afgående ejer Benham.

- Det er ikke den måde, som de driver virksomhed på. Det er meget sjældent, at ejerne af de forskellige virksomheder er dem, der melder målsætninger ud. Det er jo direktionens opgave. Det er bestyrelsen og direktionens opgave, siger han og fortsætter:

- Det er lige meget om det er en fodboldklub eller en stor tøjvirksomhed, eller hvad det er. Så er det direktørerne, der melder målsætningerne ud. Det er også derfor, at det er mig, Jacob (Jørgensen red.) og Preben (Rokkjær red.), der sidder her. Vi sidder med ansvaret for visionerne, og for at lægge planerne, lyder det fra Steinlein.

Han peger dernæst på, at man nok skal forvente, at man i FCM har en ejer, der er 'suverænt god for FC Midtjylland', men som pressen ikke får så meget ud af, som Steinlein selv beskriver det.

- Det er træls for jeres arbejde. Men jeg tror, at det giver den ro og stabilitet, som jeg måske synes har været den allerstørste fordel ved Benhams indtog, det er, at han har været stille eksternt, men virkelig har pushet os internt om udviklingsmuligheder, forklarer FCM-direktøren.

Det har da også været Anders Holch Povlsens eget ønske, at han ikke skulle være med til pressemødet, fortæller han. Derudover bemærker Claus Steinlein ligeldes, at der er andre ejere i fodboldverdenen, der er lidt anderledes i deres tilgang til at være ejere.

- Der er nogle gange nogle ejere, som er nogle der har en stor holdning til fodbold og har en stor passion. Nogle af dem er store fans af fodbold. Der er Anders og Heartland store fans i, at vi gør det rigtige. Så derfor er det fuldstændig naturligt, at han udtalt sig kort om, hvad han synes. Men det vigtigste er jo, at vi som klub tror  på det næste step, fortæller Steinlein.

Endelig har Steinlein lovet nye indkøb. Læs mere om det her.