• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Formstærk Fossum: Derfor scorer jeg så mange mål

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Iver Fossum føler selv, at han får udnyttet sine kvaliteter perfekt i Martí Cifuentes' spillestil. Det har resulteret i en del scoringer i denne sæson.

Af Jacob Quvang

AaB har været en af sæsonens helt store lyspunkter, og Martí Cifuentes har virkelig fået sat sit præg på holdet.

En af de spillere, som lyser klarest på holdet, er norske Iver Fossum. Købt ind hos Hannover 96 med store forventninger til at blive en stjerne i Aalborg tilbage i 2019, men hvor den sidste forløsning har manglet. Han har dog udviklet sig eksplosivt i denne sæson, og han er involveret i 13 scoringer i sæsonens første 11 kampe på tværs af alle turneringer. 

Seks mål og syv assist er facit for Fossum, der både scorede og assisterede i 4-0 sejren over Lyngby i Sydbank Pokalen tirsdag samt lagde op til begge AaB-mål i triumfen mod OB sidste fredag. 

Han erkender da også, at han får de bedste betingelser for at præstere. 

- Spillestilen passer perfekt til mig, og jeg føler, at jeg får udnyttet mine kvaliteter. Martí (Cifuentes, red.) har givet mig frihed til selv at vælge de rum, jeg føler, det giver mening at løbe ind i, og det har heldigvis også ført til nogle scoringer. Nu gælder det bare om fortsat at øge antallet af scoringer og assists.

- Jeg er inde i en god periode, og det hænger sammen med, at holdet gør det så godt. Vi ved, hvad vi skal, vi står godt defensivt, og vores offensive spil fungerer. Så vi er i et rigtig godt flow, og det skal bare fortsætte, siger nordmanden til klubbens egen hjemmeside. 

Selv om han ikke rager alverdens op i luften, så har han også vist som en trussel med hovedet i denne sæson. Således har han scoret på hovedstød tre gange i sæsonen, og det er ikke tilfældigt. 

- Jeg har faktisk trænet mit hovedspil lidt, så det er sjovt, at det også har ført mål med sig, forklarer han. 

Søndag skal AaB en tur til Brøndby og forsøge at hente sjette sejr i træk på tværs af alle turneringer. Det bliver dog ikke bare lige sådan at tage fra Vestegnen med tre point. 

- Det bliver en svær kamp på udebane mod Brøndby I.F. De har et godt hold og er forsvarende mestre, så det er en vanskelig opgave for os. Men vi har gjort det godt på træningsbanen og i kampene. Det har givet os en stærk mentalitet, og vi går ind til hver eneste kamp med troen på, at vi kan vinde. 

AaB har hentet 18 point efter de første ni spillerunder. De har tre point op til FC Midtjylland på førstepladsen. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020