• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga /ritzau/

Forsøg kan sikre fans på stadion allerede i marts

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Sundhedsmyndighederne har taget godt imod et forslag om et tilskuerforsøg, siger Divisionsforeningen.

Af /ritzau/

Der kan være godt nyt på vej til både fodboldfansene og de slunkne pengekasser i landets bedste fodboldklubber.

Divisionsforeningen har fremlagt muligheden for et videnskabeligt forsøg over for sundhedsmyndighederne, som måske kan åbne for tilskuere på stadion allerede i næste måned.

- Sundhedsmyndighederne ser meget positivt på vores projekt. Det er vi glade for, og det giver håb om, at vi snarest kan få tilskuere på stadion, siger Claus Thomsen, direktør i Divisionsforeningen, til Ekstra Bladet.

Forsøget går på, at 30.000 personer med interesse for publikums- og oplevelsesindustrien skal have foretaget en kviktest og en PCR-test på dagen for begivenheden. Derefter skal de testes seks dage efter igen.

Lige nu er Divisionsforeningen i gang med at svare på en række tekniske spørgsmål, som sundhedsmyndighederne er kommet retur med. Men når det er gjort, kan forsøget meget snart rulles ud, hvis det godkendes.

- Når det er sket (at spørgsmålene er besvaret, red.), er det vores håb, at vi kan iværksætte forsøget i løbet af marts, lyder det fra Claus Thomsen.

De danske fodboldklubber er hårdt spændt for økonomisk, eftersom grundlaget for tilskuerindtægter og salg af merchandise har været helt eller delvist væk i snart et år grundet coronapandemien.

Endnu er finansieringen til forsøget endnu ikke på plads, men ifølge Claus Thomsen kan de 20-25 millioner kroner, som det koster, godt findes, så snart der er sagt god for forsøget.

Det bliver naturligvis ikke med fuld stadionkapacitet. Sundhedsmyndighedernes anbefalinger om to meter mellem alle vil også gælde til kampene.

/ritzau/

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus