Video : Tipsbladet
Superliga

Forsvarer Jesper Sørensen: Vildt naivt at tro

Brøndby kommer ikke nødvendigvis tættere på klubberne i toppen af dansk fodbold, hvis man skifter ud på trænerposten, lyder det.

Jesper Sørensen har været en del i vælten, siden han i starten af året blev præsenteret som Brøndby-træner, men søndag blev kritikkerne for en stund sat på plads, da Brøndby vandt 3-0 over Lyngby på hjemmebane. 

Spørgsmålet er, om sejren giver mere ro på for Brøndby, der slider med spillet på banen, ligesom det også ulmer med uro uden for banen. Så sent som søndag aften havde TV-programmet Onside også stort fokus på vestegnsklubben, hvor eksperterne Peter Sørensen og Francis Dickoh gav deres bud på, hvorfor Brøndbys skuffende resultater skyldes henholdsvis Jesper Sørensen, fodbolddirektør Carsten V. Jensen og formand Jan Bech Andersen.

Derfor kan sejren over Lyngby vise sig som en særdeles vigtig en af slagsen, vurderer Tipsbladets chefredaktør på print, Troels Bager Thøgersen.  

- Brøndby skal håbe på, at der kommer mere ro på i og omkring klubben, og at den her sejr over et hypet Lyngby-hold er vendepunktet. Men man kan jo godt have sine tvivl. Det fyger med rygter om, at der skal ske det ene og det andet, og at de jævne resultater i to år er den ene eller anden eller tredjes skyld.

- Der er helt sikkert begået fejl, og en hel del af dem, og for mig at se handler det mest om, at der ikke er en soleklar kurs, alle tydeligt forstår og kan se bringer Brøndby tilbage i en guldkamp med de tre FC-klubber, siger han.

Det er for nemt at give ham skylden
Cheftræner Jesper Sørensen har fået en del røg, siden han blev præsenteret som Niels Frederiksens afløser i starten af året. Store nederlag blev pludselig startskuddet til et formationsskifte med tre stoppere, hvilket ikke behager alle Brøndby-fans. 

Troels Bager Thøgersen peger dog på, at pilen slet ikke kun peger på Jesper Sørensen. Derfor er det også naivt at tro, at Brøndby pludselig bliver en del af topfeltet, hvis der kommer en anden mand ud på sidelinjen.

- Jeg synes, det er for nemt bare at give Jesper Sørensen skylden. Det har ikke været specielt opløftende før i dag, og det kan da sagtens være, de ender med at skifte træner og får et løft ud af det.

- Men helt ærligt. Jeg tror ikke, ret mange neutrale fodboldfolk ville anbefale FCK, FCM og FCN at bytte deres trupper med Brøndbys aktuelle eller at skifte deres sportslige koncepter ud med Brøndbys. Og det er bare det mål, de nye ejere Global Football Holding selv stillede op, da de købte aktiemajoriteten i oktober sidste år og ville spille med i helt i toppen. Der nytter det altså ikke at tro, at man gør det uden at være bedre end de største rivaler, fortæller Troels Bager Thøgersen og sætter punktum:

- Jeg mangler den her strategiske plan og her og nu en mere kortsigtet taktik for den her sæson, der får os til at tænke: 'Ok, nu skal de tre FC-klubber ryste i bukserne, for nu kommer Brøndby bragende.' Og det er altså ikke mig og kloge mennesker i et tv-studie og andre danske medier, der har fundet på, at Brøndby skal derop, det er jo klubbens egen målsætning.

- Jeg synes faktisk, det i det store billede er lidt lige meget med det enorme fokus på Jesper Sørensen, for det er vildt naivt at tro, alt bare var godt eller nødvendigvis bedre med en anden træner.

Brøndby har vundet og tabt to kampe hver i denne sæson.