Video : Tipsbladet
Superliga

Forundret FCK-storaktionær: Et tåbeligt selvmål

Lars Seier Christensen er svært utilfreds med, at DBU har valgt at droppe den såkaldte fast track-ordning.

- Et tåbeligt selvmål for dansk kvindefodbold. 

Sådan lyder det på Facebook fra FC København-storaktionær Lars Seier Christensen, efter at DBU onsdag meldte ud, at man dropper idéen om det såkaldte fast track-system, der skulle have givet etablerede herreklubber en lettere vej ind i kvindefodbolden. 

Idéen om en slags forlomme til visse klubber er dog nu droppet, og det undrer altså Lars Seier Christensen. 

- Hmm. Man kan undre sig over, hvad DBU vil med kvindefodbolden. Intet kunne gøre mere for dansk kvindefodbold end et ambitiøst FCK hold i topligaen.

- Men nu ser det ud til at vi skal starte i Serie 2 og igennem fem sæsoners oprykninger, før vi kan bidrage for alvor. Måske kan kvindernes topklubber se en fordel i at hytte deres egne snævre interesser, men hvad med de små klubber i lavere rækker, der kan vinke farvel til chancen for oprykning, hvis de nu skal konkurrere med et eller flere hold, der er langt bedre end dem selv?

- Et tåbeligt selvmål for dansk kvindefodbold. Skandinaviens største fodboldbrand tilbyder investering, udvikling og eksponering - og man siger nej tak. Såvidt jeg ved kan man ikke engang betale lønninger i Serie 2, så ingen mulighed for at investere i bedre forhold for de dygtigste kvinder.

- Forhåbentligt når de at tænke sig om een gang mere, før de skyder kvindernes udvikling så massivt i foden, skriver Lars Seier på Facebook. 

Rebecca Steele, der er projektchef for kvindefodbolden i FC København, har efterfølgende også udtrykt ærgrelse over beslutningen, i en mail til fanmediet Copenhagen Sundays. 

Tilbage i august meddelte FC København, at man fra 2024/25-sæsonen vil have et kvindehold. Sidste år gjorde Uefa det til et krav, at en fodboldklub skal drive kvindefodbold på eliteniveau fra 2024/25-sæsonen for at deltage i europæiske turneringer.