• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Obaida El-Itr

Forvandlet AGF’er: Stærkeste defensive spiller

Foto: Getty Images

Tobias Mølgaard har imponeret som stopper i AGF, og han høster roser fra Viaplays eksperter.

Af Obaida El-Itr

Superliga-klubben AGF har haft et stærkt forår, hvor det især defensivt har set stabilt ud. Tobias Mølgaard, som oprindeligt er højeback, har været en af grundstenene i AGF-defensiven.

Den 26-årige forsvarsspiller, som til AGF fra Vejle Boldklub sidste sommer, er blevet rykket ned som stopper i et tremandsforsvar, og det har været en stor succes.

Sådan lyder analysen fra Viaplay-eksperterne Peter Sørensen og Allan Kuhn. 

- Da Uwe Rösler hentede Beijmo Felix fra Malmø FF, og Thomas Kristensen blev skadet, så han, det var oplagt at bruge Mølgaard som stopper. Det har han gjort fantastisk godt, ikke mindst defensivt har han været meget iøjnefaldende og har måske været den stærkeste defensive spiller, hvis vi skal tage en ud af den stærke AGF-defensiv, siger Sørensen.

Kuhn sætter lidt flere ord på, hvorfor Mølgaard leverer i sin nye rolle.

- Han kan godt spille stopper, når man spiller med tre, for der skal du ikke have mange taktiske færdigheder. Du skal være fysisk stærk, for du ligger ofte over for en spiller. Du skal være enormt hurtig, og han er en af de hurtigste spillere i Superligaen.

- Plus at du skal have et drive op ad banen med bolden, som både han og Bisseck har fra hver deres side. Det er det, der gør AGF enormt interessante offensivt. Der har Rösler set, og det er enormt  godt spottet af træneren.

Se den fulde analyse i videoen øverst i artiklen.