• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold /ritzau/

Fransk forbandelse fortsætter for Kroatien

Foto: Getty Images

Kroatien har endnu aldrig slået Frankrig i fodbold. Onsdag endte det med et 1-2-nederlag i Nations League.

Af /ritzau/

Ottende gang blev ikke lykkens gang for Kroatien mod Frankrig.

Onsdag tørnede de to nationer sammen og heller ikke her lykkedes det kroaterne at besejre franskmændene, som på udebane i Nations League-gruppespillet vandt 2-1.

Dermed har Kroatien endnu sin første sejr mod Frankrig til gode.

De to lande mødtes første gang på grønsværen i VM-semifinalen i 1998. Her vandt franskmændene 2-1 på vej mod landets første verdensmesterskab.

Frankrig slog også Kroatien, da landets tog sin anden VM-titel i 2018. Denne gang i finalen. Dengang endte kampen 4-2, og det gjorde den også, da de to nationer igen mødte hinanden i september.

Men onsdag var det altså knap så målrigt, selv om Antoine Griezmann tidligt fik målnettet til at blafre.

Små otte minutter var der gået, da Barcelona-angriberen lidt tilfældigt modtog en returbold i feltet og bankede den op i målhjørnet.

Kroatiens håb om langt om længe at slå Frankrig fik nyt liv, da Nikola Vlasic udlignede til 1-1 med cirka et halv time tilbage.

Men Kylian Mbappe endte altså med at sørge for en fransk sejr. Paris Saint-Germain-stjernen fuldendte et effektivt angreb, da han prikkede en elegant aflevering på tværs af feltet fra Lucas Digne i mål til kampens slutresultat.

Premier League-duoen Bernardo Silva og Diego Jota sendte onsdag Sverige et skridt nærmere Nations League-nedrykning og sikrede Portugal en sejr på 3-0 i samme gruppe, som Frankrig og Kroatien også er en del af.

City-spilleren Silva åbnede målscoringen, inden Jota, der til daglig tørner ud for Liverpool, fulgte op med to mål. Sverige har nu tabt alle sine fire kampe i gruppespillet.

/ritzau/

---------------------------

Se masser af fede Europa League-kampe med Tottenham, Arsenal, Leicester og Napoli på Dplay - spotpris til tipsbladet.dk-læsere. SE MERE HER.

Superliga

Mere Superliga

Fokus