Video : Tipsbladet
Landshold

Fransk målsluger stopper på landsholdet efter EM

Frankrigs mest scorende landsholdsspiller, Olivier Giroud, stopper på landsholdet efter EM i Tyskland.

Sommerens EM-slutrunde i Tyskland bliver den sidste i den franske landsholdstrøje for målslugeren Olivier Giroud.

Angriberen fortæller i et interview med den franske sportsavis L'Equipe, at han lægger landsholdsstøvlerne på hylden efter slutrunden.

- Jeg kommer naturligvis til at savne det meget, men jeg har samtidig vurderet, at min landsholdstid er ovre. Jeg er nødt til at give plads til, at de unge spillere kan træde frem i rækkerne, siger Giroud til L'Equipe ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere i maj bekræftede Giroud, at han forlader italienske AC Milan efter denne sæson.

Han oplyste, at han vil fortsætte karrieren i den bedste nordamerikanske fodboldrække, Major League Soccer (MLS), hvor Los Angeles FC har sikret sig skarpretteren. Her spiller i forvejen den franske keeper Hugo Lloris.

37-årige Giroud har indtil videre optrådt 131 gange "Les Bleus" og var en del af truppen, der blev verdensmester i 2018.

Ved VM-slutrunden i 2022 stødte Giroud Thierry Henry af tronen som den mest scorende landsholdsspiller på landsholdet.

57 mål er det indtil videre blevet til for Giroud. Henry nåede 51 scoringer i sin tid for Frankrig. 25-årige Kylian Mbappé kommer dog blæsende bagfra på tredjepladsen. Den unge stjerne har indtil videre 46 landsholdsmål.

- Der kommer til at være mange følelser, og jeg har mange minder fra landsholdstiden. Men det må jeg lægge på hylden. Følelserne må ikke tage overhånd. Der er stadig et EM, der skal vindes, siger Giroud.

Frankrig er ved sommerens EM i Tyskland kommet i gruppe med Østrig, Holland og Polen.

/ritzau/