1. division

Gytkjær blev Lyngby-helt: Scorede på eget straffe

Helsingør får ikke lov at stikke af i toppen af 1. division, efter at forfølgerne søndag snuppede tre point.

Både Lyngby Boldklub og FC Fredericia formåede søndag at holde snor i FC Helsingør i toppen af landets næstbedste fodboldrække.

På hjemmebane vandt Lyngby med 1-0 over Vendsyssel FF, mens FC Fredericia sendte Nykøbing FC hjem med et nederlag på 2-3.

Det betyder, at Lyngby og Fredericia, som nu er på henholdsvis anden- og tredjepladsen, har tre point op til FC Helsingør, der lørdag bankede Fremad Amager.

FC Fredericia udmærkede sig ved at vende 0-1 til sejr.

I første halvleg havde Mathias Kristensen udnyttet et straffespark, som blev begået af Fredericia-keeper Alexander Nybo.

Efter pausen satte Fredericia et intenst tryk på gæsterne, og på fem gyldne minutter blev opgøret vendt på hovedet.

Efter 52 minutter rettede Kristian Kirkegaard bolden forbi Lyngbys keeper efter en afslutning, og fem minutter senere blev Patrick Egelund sendt i dybden og rundede keeperen, inden han trillede kuglen i et tomt net.

Anders Holvad lukkede og slukkede få minutter før slutfløjt, da han gled frem til et hårdt, fladt indlæg og sparkede bolden i mål fra en spids vinkel.

Dybt inde i overtiden pyntede Nykøbing på resultatet, da Jacob Egeris reducerede til 2-3.

Hos Lyngby var det topscorer Frederik Gytkjær, der blev afgørende. Han fremprovokerede selv et straffespark, som han stensikkert sparkede i nettet.