Foto: Getty Images
Superliga

Fredericia-profil håbede på AGF i pokalturneringen

FC Fredericia slog i går Lyngby ud af pokalturneringen og er nu helt fremme ved semifinalerne som det eneste hold uden for Superligaen. Tipsbladet har talt med forsvarsspiller Jesper Juelsgård.

Selv de mest optimistiske FC Fredericia-fans havde næppe turde drømme om det. 

I går spillede 1.divisionsmandskabet sig hele vejen frem til semifinalerne i pokalturneringen. 

Det skete, efter klubben undervejs har slået flere Superliga-hold ud. 

- Det er jo det, der er det fede ved pokalturneringen. Vi starter med at møde nogle hold, hvor vi er klare favoritter. Vi kommer rigtig godt igennem de kampe, hvorefter vi så møder først AaB, så OB og senest Lyngby, fortæller Jesper Juelsgård til Tipsbladet. 

I semifinalerne venter endnu et Superliga-hold i form af Silkeborg IF, der senest slog FC København ud af turneringen over to opgør. Jesper Juelsgård håbede dog, at der blev trukket et andet hold op ad bowlen, da der blev trukket lod søndag aften. 

 - Personligt kunne det have været sjovt at møde min tidligere klub AGF. Men rent fodboldmæssigt, ville det være en stor opgave uanset hvem, vi mødte. Det bliver nogle svære kampe.

Semifinalerne spilles - ligesom kvartfinalerne - over to kampe. Og det gør ikke chancerne større for FC Fredericia, mener Juelsgård, der dog stadig tror på videre avancerement, selvom der skal en god portion held til, indrømmer han. 

- Alt kan ske i pokalturneringen. Selvfølgelig er det lidt sværere, når det er over to kampe, men vi har bevist, at vi kan spille lige op med Lyngby. Det handler om at ramme dagen og håbe på at Silkeborg har en knap så god dag. Det er bare nogle fede kampe. Hvis vi har en lille smule held og er kyniske, så kan alt jo ske. 

Og hvis I slår Silkeborg ud i semifinalerne, er I kun én kamp fra at kunne kalde jer pokalmestre. Det kan vel godt lade sig gøre?

- Troen på, at vi kan gå hele vejen, er der selvfølgelig. Når vi er nået hele vejen til semifinalen, ville det være dumt at sige andet. Når vi er nået så langt, må jeg da indrømme, at jeg vil blive mega skuffet, hvis vi ryger ud, men jeg tænker ikke lige på finalen lige nu.

Vinderen af pokalturneringen kan se frem til europæiske kampe. Og selvom Jesper Juelsgård har spillet europæisk fodbold med FC Midtjylland tidligere i karrieren, er det ikke hverdag for en klub som FC Fredericia.

Der er dog fortsat lange udsigter til en pokaltitel og chancen for at spille europæisk fodbold, så spørgsmålet om Fredericia i Europa vil han hellere gemme til senere.

- Ha ha, det er svært at tænke over lige nu. Det er nok bedre, at du stiller mig det spørgsmål, hvis vi vinder turneringen, afslutter Jesper Juelsgård overfor Tipsbladet.

FC Fredericia møder Silkeborg på udebane den 29. marts og på hjemmebane den 10. eller 11.april.