1. division

Fredericia sikrer vigtige point i overlevelseskamp

FC Fredericia vandt fredag 3-0 over HB Køge. FC Helsingør er tæt på oprykningsspil efter sejr over Hillerød.

FC Fredericia tog fredag aften et vigtigt skridt mod overlevelse i 1. division, da Nicklas Røjkjær scorede to mål i en 3-0-sejr over HB Køge.

Selv om HB Køge generelt sad på spillet i løbet af kampen, var det ultimativt skarpheden foran mål, der blev afgørende.

Røjkjær kunne allerede åbne scoringskontoen efter syv minutter, da han trak ind i banen fra venstre og køligt lagde bolden ind i den modsatte side af målet.

Efter 34 minutter fik han chancen på straffespark efter en skidt tackling af Andreas Bengtsson på Oliver Olsen.

Ingen tvivl om kendelsen, og ingen tvivl om Røjkjærs evner på straffespark. 2-0 til værterne.

Cheftræner Michael Hansen havde fredag aften droppet den sædvanlige fembackkæde til fordel for en 4-4-2-formation. Det viste sig at give pote.

I slutminutterne kunne HB Køge også have fået et straffespark, da Jeppe Brinch havde armen på i feltet. Men det mente dommeren ikke.

Derefter kunne det indskiftede tidligere FCK-talent Mikkel Wohlgemuth score en perle fra næsten nul grader ved baglinjen.

HB Køge-cheftræner Daniel Agger sad måbende tilbage.

Efter 20 kampe i grundspillet ligger FC Fredericia ét point bag Hobro på 10.-pladsen.

Og med FC Helsingørs 2-0-sejr over Hillerød fredag aften skal HB Køge nu have lommeregneren frem for at drømme om den fortsatte chance for at nå top seks.

For med dagens resultater er HB Køge med to kampe tilbage af grundspillet seks point bag netop Helsingør på sjettepladsen.

Daniel Agger skal derfor håbe på sejre i de sidste to kampe – mens Helsingør ikke må få ét eneste point og derudover skal have en dårligere målscore.

Efter tre nederlag i træk kom Helsingør ud af opgøret uden de store problemer.

Efter 14 minutter bragte Nicklas Mouritsen hjemmeholdet foran med et drømmehug på frispark fra distancen.

Alexander Lyng udbyggede føringen efter 67 minutter.

Med resultatet er top-6 også så godt som umulig for Hillerød, der ligesom HB Køge har 25 point og seks point op til Helsingør.